6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üç kuruş için yapılır mı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde, 2005 yılında çöplükte bulunan cesedin kimliği ve sırrı ortaya çıktı. Öz amcasının cesedini çöplüğe atan kişinin, 3 yıllık boyunca amcasına ait emekli maaşını çektiği belirlendi.


23 Haziran 2005 tarihinde Karabulut köyü yakınlarındaki belediye çöplüğünde battaniye ve yorganlara sarılı olarak bulunan ceset ile ilgili olarak bugüne kadar bir gelişme olmamıştı. Olay bir bankadan çekilmek istenilen krediyle aydınlandı. Celal K. kimliği ile bir bankanın Akşehir şubesine başvuran şahıs, kredi çekmek istedi. Kredi için müracaat edilen kimlikteki doğum tarihi 1932 olmasına rağmen, başvuran şahıs 40 yaşlarında olunca banka görevlileri şüphelenerek nüfus müdürlüğüne başvurdu. Nüfus müdürlüğü ise kimliğin yanlış olması ihtimali üzerinde durunca olaylar çözülmeye başladı.


Yaşanan gelişmeler üzerine krediyi çekmek isteyen şahıs gözaltına alınarak sorgulandı. Krediyi çekmeye çalışan kişinin Celal K. olmadığı onun öz yeğeni olan M.K. olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, bundan 3 yıl önce 2005 yılının Şubat ayında amcası Celal K. hastalanınca hastaneye götüren M.K. amcasının prostat kanseri olduğunu öğrendi. Amcasını ailesiyle birlikte yaşadığı kendi evine alarak 15 gün bakan M.K. hamile olan karısının doğumu yaklaşınca amcasını evine götürerek orada bakmaya başladı. M.K. amcasını bir gün battaniyeye sarıp bıraktıktan sonra sabah geldiğinde ölmüş olarak buldu. Sardığı battaniyenin elektrikli battaniye olması nedeniyle amcasının da hafif yandığını iddia eden M.K. paniğe kapılarak cesedi bırakıp evden çıktı. Yaklaşık 1 ay sonra amcasının evine tekrar gelen M.K, çürümeye başlayan cesedi battaniye ve yorganlara sararak kokunun çıkmaması için karanfil ve çeşitli kokular sürüp çuvala koydu. Çuval içindeki cesedi evinin yakınlarındaki bir çöp konteynırının yanına bırakan M.K. çöp arabasının cesedi almasını da uzaktan izledi. M.K. cesedi ortadan kaldırdıktan sonra amcasını soranlara ise, amcasının rahatsız olması nedeniyle diğer amcası tarafından Konya'ya tedaviye götürüldüğünü ve burada hayatını kaybetmesinin ardından Aksaray ilinin bir kasabasında toprağa verildiğini söyledi. M.K, bu 3 yıllık zaman zarfında amcasına ait banka kartıyla emekli maaşını bankadan çekti.


En son 17 Kasım 2008 tarihinde amcasına ait 590 YTL'lik emekli maaşını da bankadan çeken M.K. kartın süresinin dolması üzerine bankadan yeni kart istedi. Ancak banka yetkilileri kartı kendisine veremeyeceklerini, amcasının kendisinin gelmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine M.K. amcası ve kendi için mahalle muhtarına başvurarak kimlik talep formu doldurttu. Talep formundaki amcasının fotoğrafını çıkartıp kendi resmini takan ve mühür izlerini de yerine uyduran M.K. bu belge ile nüfus müdürlüğüne giderek kimlik talebinde bulundu. M.K, durumu fark edilmemesi üzerinde kendi fotoğrafı olan ama bilgileri amcasına ait kimliğe kavuştu. M.K. bu kimlik ile bankanın Akşehir şubesine başvurarak kredi talebinde bulundu. M.K.'nin bu kimlikle hem kredi çekmeyi, hem de amcasının başka bir bankaya yatan emekli maaşını bu bankaya aktarttırıp rahat çekmeyi planladığı ortaya çıktı. M.K. yapılan sorgulamasının ardından sevk edildiği adli makamlarca, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık gibi suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(CA-FM-RA-Y)

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 17:21:50
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 17:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET TERKENLİ IP: 212.175.130.xxx Tarih : 1.12.2008 12:59:15

AKŞEHİR'İN VE KONYA'NIN YÜZ KARASI. UTANÇ VERİCİ BİR OLAY. KINIYORUM