30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Üçüncü kez dördüz doğurdu

Konya'da Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde üçüncü kez dördüz yavru doğuran Bengal kaplanı Teacher ve yavruları, ilk kez çıkarıldıkları bahçede görüntülendi.

Üç ay önce dünyaya gelen ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi görevlilerince adeta bebek gibi bakılan yavru kaplanlar, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Beslenme ve temizliklerine doğdukları ilk günden beri itina gösterilen dördüzler, özel bakım odalarından ilk kez bahçeye çıkmanın keyfini yaşadı.

Dördüz Bengal kaplanlarını ilk kez görüntüleyen AA kameralarına açıklamalarda bulunan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, yavruların ve ''Teacher'' ismini verdikleri anne kaplanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Can, şöyle konuştu:

''3. kez dördüz doğuran Teacher'ın üç kez arka arkaya dördüz doğurması, Bengal kaplanları için ender rastlanan bir durum. Şimdiye kadar, 'Teacher doğum stresine girmesin' diye içeride özel bir beslemeye tabi tuttuk. Daha önceki yıllarda yavruları dışarı çıkardık, sonra anne kaplan emzirmeyi bıraktı, yavrusunu kabul etmedi. Artık yavru kaplanlarımız büyüdü ve et yemeye başladı.'' 

AA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2013 Pazar 15:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?