4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Üçüzleri ölüm ayırdı

Konya'da hemzemin geçitte trenle minibüsün çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre üçüz olduğu belirtilen bebeklerden 2'si öldü, 1'i bebek 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, makinistinin kimliği henüz belirlenemeyen tren, Konya-Karaman karayolunun Çomaklı köyü girişindeki hemzemin geçitte, sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 34 DB 8027 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada 2 bebek öldü, 1'i bebek 4 kişi yaralandı.

Yaralılar, Konya'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaza anını gören Ayhan Işık ve Erkan Acu, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, uzaktan trenin geldiğini gördüklerini belirterek, otomobille geçide yaklaşıp durduklarını söylediler.

Minibüsün, trenin gelmesine rağmen kendilerini solladığını ve geçitten geçmeye çalıştığını ifade eden görgü tanıkları, şunları kaydettiler:

"Minibüsün ön tekerlekleri demir yoluna girince araç durdu. Tren yaklaşırken araç hareket etmedi. Ya istop etti ya da sürücü paniğe kapıldı. Biz minibüsün neden hareket etmediğini düşünürken tren minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüsteki bebekler araçtan fırladı. Ağlayan bir bebeği alıp kendi aracımızla Meram Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdük. Bir sürücü ile 2 kadın yaralı da ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı. Üçüz bebeklerden 2'sinin öldüğünü öğrendiğimizde çok üzüldük."

Numune Hastanesine getirilen 2 ölü bebek ile 1 yaralı bebeğin 1 yaşlarının altında oldukları bildirildi.

Ölü ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2007 Pazar 18:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?