6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Konya'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kırsallaşma projesiyle internet gitmeyen yer kalmayacağını söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, PTT Mevlana Posta İşleme Merkezi ile kent merkezi ve ilçelerdeki 31 PTT Bank Şubesi'nin tek yerden resmi açılışı için düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, KÖYDES ve BELDES projeleri ile altyapı sorunları giderilen köydeki vatandaşların şimdi artık yeni taleplerde bulunduklarını söyledi.

Başından geçen bir olayı da anlatan Bakan Yıldırım, "Ne ihtiyacınız var diye sorduğumuzda vatandaşımıza, 'Bakanım suyumuz var, yolumuz var, elektriğimiz çalışıyor, her şeyimiz tamam ama bir ihtiyacımız kaldı.' Nedir o diye sorduğumuzda, 'Bakanım bizim köyde ADSL çekmiyor.' Bakın vatandaşların ihtiyaçları nereden nereye değişmiş. İşte modern dünyanın bilişim çağının ihtiyaçları bu şekilde kendini gösteriyor. Ben vatandaşa, ADSL'yi ne yapacaksın kardeşim dediğim zaman bana verdiği cevap çok manalı; 'Sayın bakanım sen MSN diye bir program var biliyor musun?' O nedir ki? 'Vah Bakanım vah cahil kalmışsın. MSN dediğim
programdan bilgisayardan telefonu açıyorum İsviçre'de torunum var, konuşurken o beni görüyor ben onu görüyorum. Bunun için ilçeye gitmek mecburiyetinde kalıyorum' diyor" şeklinde konuştu.

Kırsallaşma projesiyle internet gitmeyen yer bırakmayacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım, Konya'da yıl sonuna kadar köy ve beldelerde internet kullanılacağını kaydetti. 2002 yılında PTT'yi adeta zarar eder bir durumda 30 bin personel ve 4 bin şubesi ile devraldıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, PTT Bank sayesinde artık bu kurumun kar etmeye başladığını ve hizmet kalitesinin arttığına değindi. Bakan Yıldırım, yolda kalan, uçağını kaçıran ve telefonla konuşurken bağlantısı kesilen vatandaşın sürekli Ulaştırma Bakanlığı'nı andığını anımsattı.

SİVİL HAVACILIK KONUSUNDA ÇOK BÜYÜK İLERLEMELER KAYDEDİLDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de sivil havacılık konusunda çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini de hatırlatarak, "Eskiden bir yılda uçağa binen insan sayısı yılda 8,5 milyon iken bugün 33 milyona çıktı. Açılan yeni havaalanlarıyla 6 milyon insanımız uçakla buluştu. Artık 7 merkezden 43 havaalanına tarifeli seferler yapılabiliyor. Eskiden Ankara'da başka vilayetlere uçuş yokken şu an 24 vilayete uçuş gerçekleşiyor. Yurtdışı sefer sayımızı 78'den 108'e çıkardık. Elimizde bulunan 152 büyük uçak sayısını ise 259'a çıkardık. Dünyanın Türkiye için 2015 yılı hava taşımacılığı sayısı tahmini 55 milyon iken biz bunu 2005 yılı sonundu 60 milyona çıkarmayı başardık. Bu azmin çalışmanın bir sonucudur" dedi.

Posta İşleme Merkezi ile PTT Bank Şubesi'nin açılışını yaparak burada çalışmaları inceleyen Bakan Yıldırım, daha sonra Konya Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik binası girişinde bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Yıldırım, Vali Osman Aydın'ın makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'ya bir sivil havaalanı yapma planları olmadığını bildirerek, "Mevcut havaalanı daha uzun yıllar Konya'ya hizmet verebilecek kapasitede. Şu an için tek ihtiyacımız sefer ve yolcu sayılarını artırmak. Bu gerçekleşirse belki mevcut havaalanına ek apron yapılabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?