4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Umre yolculuğu başlamadan, bitti

Konya'da umreye gitmek üzere bir turizm şirketiyle kişi başına bin avroya anlaşan 110 umre yolcusu, kendilerini götürecek şirket yetkililerinin hareket yerine gelmemeleri üzerine dolandırıldıklarını iddia etti.

Uzun süre oyalanarak ortada kalan umre yolcuları ve yakınları ile kalabalığı dağıtmak isteyen polis arasında tartışma çıktı.

İddiaya göre, 108'i bayan 110 kişi, 45 günlük Ramazan Umresi'ne gitmek için Ankara merkezli bir turizm şirketiyle Konya'daki temsilcisi N.K. aracılığıyla kişi başına bin avroya anlaştı. Anlaşma gereği bin avro olan ücreti bankaya yatıran umre yolcularına, Ramazan'dan 5 gün önce uçakla umreye hareket edileceği taahhüt edildi.

Ancak bir süre sonra şirketin Konya'daki yetkilisi N.K, pasaport işlemlerinde sorun çıktığını öne sürerek umre yolcularını bugüne kadar oyaladı. Vatandaşların yoğun aramaları sonunda N.K, umre yolcularına dün gece saat 23.00 sıralarında Mevlana Kültür Merkezi önünde hazır bulunmalarını söyledi.

Hazırlıklarını tamamlayan umre yolcuları ve onları uğurlamaya gelen yakınları, belirtilen yerde şirket yetkililerini ve otobüsleri göremeyince ortada kaldı. Mağdur edildiklerini ve dolandırıldıklarını öne süren vatandaşlar, paralarının alındığını ve pasaportlarına el konulduğunu iddia etti. Kişi başına bin avroyu belirtilen bankaya yatırdıklarını ve dekontlarının ellerinde olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Ancak ortada bizi götürecek kimse yok, verdikeri telefonları arıyoruz kimse çıkmıyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipeleri, Mevlana Kültür Merkezi önünden ayrılmak istemeyen kalabalığı dağıtmak isteyince kısa süreli bir tartışma yaşandı. Uzun uğraşlar sonunda umreye gidemeyen vatandaşlar ve yakınları olaysız bir şekilde dağıldı. Mağdur vatandaşların, şikayetçi oldukları şirket yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?