4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Umutlu bekleyiş

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Servet Buzcu, kendilerinin Kamu İşveren Kurulu'na kabul edilebilir bir teklif götürdüklerini ancak yine de anlaşma sağlanamadığını ifade ederek, "Uzlaştırma Kurulu kararından sonra hükümetin memurları sevindirecek bir karar vermesini bekliyoruz" dedi. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Servet Buzcu, konuyla ilgili sendikada basın toplantısı düzenledi. Buzcu, 31 Ağustos 2006 tarihinde Uzlaştırma Kurulu'na resmen müracaatlarını yaptıklarını ifade ederek, "Uzlaştırma Kurulu kararlarını, tavsiye niteliğinde olmasına rağmen önemsiyoruz. Uzlaştırma Kurulu kararından sonra hükümetin memurları sevindirecek bir karar vermesini bekliyoruz. 

Toplu görüşmeler sırasında mevcut sendika yasasının kamu çalışanı memurlarımızın ihtiyacına cevap vermediğini defalarca ilettik. İLO normlarına ve evrensel çalışma kurlarına uygun bir sendika yasasının ne kadar gerekli olduğu, son toplu görüşme toplantısında bir kere daha ortaya çıkmıştır. 15 gün boyunca bugüne kadar göz ardı edilen bir çok sosyal ve özlük hakkını masaya yatırdık. Bazı konularda ilerleme kaydedilmiştir. Ümit ediyoruz ki Bakanlar Kurulu, Uzlaştırma Kurulu'nun görüşlerini dikkate alarak memurların sorunlarını çözecek kararlar alacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 13:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?