6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ünal Karaman devri böyle kapandı

Uzun yıllar sonra Konyaspor'u çalıştıran ilk Konyalı teknik direktör olan Ünal Karaman'ın Konyaspor macerası 6 ay sürerken, genç teknik adam bu dönemde 8 galibiyet 13 mağlubiyet aldı.

28 Eylül'de Konyaspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Ünal Karaman, ilk kulüp takımı deneyimine oldukça parlak bir başlangıç yaptı. Konyaspor'u son sıralardan alan Ünal Karaman 8. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla birlikte Konyaspor'un hızlı yükselişinde büyük pay sahibi oldu.

Özellikle iç sahada rakiplerine geçit vermeyen Konyaspor, ligin ilk yarısını 25 puanla 6. sırada tamamladı. Ligin ikinci yarısıyla birlikte Teknik Direktör Ünal Karaman her geçen hafta büyük yaralar aldı ve taraftarların da gözünden düştü. Devre arasında yapılan 6 takviyeye rağmen bir türlü bekleneni veremeyen Konyaspor galibiyete hasret kalırken, deplasman maçlarında aldığı farklı yenilgilerle de sevenlerini üzdü.

İkinci yarının 10 haftalık diliminde sadece 1 galibiyet alan ve 9 yenilgiyle ligin en kötü performansını sergileyen takım konumuna düşen Konyaspor'da tepki okları Ünal Karaman'a yöneltilirken, Konyaspor yönetimi mukaveleyi karşılıklı olarak feshetti. Ünal Karaman'ın Konyaspor macerası da 6 ay bile dolmadan 178 günde sona ermiş oldu.

Yeşil-beyazlı ekip, Teknik Direktör Ünal Karaman yönetiminde 21 lig maçına çıkarken 8 galibiyet ve 13 yenilgi elde etti. Konyaspor Ünal Karaman yönetiminde hiç beraberlik almadı. Konyaspor, bu süreçte 23 gol atarken kalesinde ise 44 gol gördü. Konyaspor, Ünal Karaman yönetimindeki en farklı galibiyetini 4-2'lik sonuçla sahasındaki Vestel Manisaspor maçında alırken, diğer 7 galibiyet ise tek farklı sonuçlarla bitti. Konyaspor'un bu dönemdeki en farklı yenilgileri ise 6-1'lik Gençlerbirliği ve 5-0'lık İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetleri oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?