6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üniversite çalışmaları sürüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılacak olan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan KTO-Karatay Üniversitesi'nde çalışmalar devam ediyor.

KTO Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında üniversite ile ilgili gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi'nin temelini attıkları tarihten bu yana 20 gün geçtiğini hatırlatarak, "Üniversitenin YÖK süreci başarıyla sonuçlanmış ve KTO-Karatay Üniversitesi'nin kanun taslağı Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşmıştır. Vakıf üniversitesi kurma sürecinde en önemli aşamayı YÖK oluşturuyor. Bu maratonda zorlu süreci başarıyla geçmiş olmanın ve üniversitemizin adım adım tüzel kişiliğine kavuşuyor olmasının sevincini yaşıyoruz. Yükseköğretim Kurulu'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen kanun tasarısında da üniversitemizin ismi daha önce kamuoyuyla paylaştığımız gibi KTO-Karatay Üniversitesi'dir" dedi.

KONYA'YI ÜNİVERSİTELER ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ

Bütün amaçlarının Konya'yı tarihi misyonuna yeniden kavuşturmak olduğunu dile getiren Hüseyin Üzülmez, "Konya'yı üniversiteler şehri yapmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için her türlü fedakarlığa hazırız. 2009 yılında öğrenci alabilmek için inşaat yapımını hazırladık. Çünkü 2009 yılında YÖK'ten eğitim izni alabilmemiz için binayı bitireceğimizi taahhüt etmemiz gerekiyor. Kuracağımız üniversite konusundaki gerçekçi hedeflerimizi Ankara'da ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileriyle her fırsatta paylaştık. Şehrimizin duyduğu heyecanı YÖK Genel Kurulu'na, Milli Eğitim Bakanlığı'mıza aktardık. Bunun bir yansıması olarak Milli Eğitim Bakanımız sayın Hüseyin Çelik'in Konya ziyareti sırasında 'Konya Ticaret Odamızın kuracağı vakıf üniversitesinin kanunu en kısa sürede çıkaracağız. Bu müjdeyi bütün Konyalılarla paylaşmak istiyorum' sözü bütün halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ayrıca YÖK Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçe görüşmelerinde de KTO-Karatay Üniversitesi'nin kuruluşunu bir an önce gerçekleştireceklerini söylemiş, bu ifade de meclis zabıtlarına geçmiştir. İnançla, kararlılıkla, inandığımız yolda hedeflerimize ulaşmak için şeffaflık ilkesinden taviz vermeden çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. KTO-Karatay Üniversitesi'nin kuruluş aşamasında bugüne kadar her türlü desteği esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 12:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?