6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üniversite inşaatı tam gaz

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılması hedeflerini gerçekleştirmek için, planlı ve programlı olarak çalışmaların sürdüğünü söyledi.

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan KTO-Karatay Üniversitesi'yle ilgili gelişmeleri üniversitenin inşaat alanında değerlendiren Hüseyin Üzülmez, Konya'yı tarihi misyonuna yeniden kavuşturmak, geçmişinde olduğu gibi bu günde şehri bilim, kültür ve medeniyet şehri haline getirmek için, üniversite projesinde nihai hedefe yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

KTO'nun 127 yıllık tarihiyle şehrin en köklü kurumlarından biri olduğunu ve kuruluşunun ilk yıllarından itibaren Konya'nın her alanda kalkınmasının öncülüğünü yaptığını dile getiren Üzülmez, "Bizim üzerimize düşen görev üniversite inşaatının hızla tamamlanmasıdır. Rektörlük, fakültelerin yer aldığı eğitim bloğu, yemekhane ve kütüphanemizde kaba inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. Üniversitemizin 2010-2011 eğitim öğretim yılına açılması hedefimizi gerçekleştirmek için, planlı ve programlı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TOBB olarak Ankara'da kurduğumuz TOBB-ETÜ Üniversitemizde edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeyi KTO-Karatay Üniversitemize yansıtıyoruz. Bir başka ifadeyle, çıraklık dönemimizi TOBB-ETÜ'nün kurulmasında geçirdik. Şimdi ustalık dönemimizde Konya'mıza yeni bir üniversite kazandırıyoruz" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE KENDİ ÖĞRETİM ELEMANLARINI YETİŞTİRECEK

Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Yüksek Okulu ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak üniversitede sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara elemanın Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda yetiştirileceğini kaydeden Üzülmez, "Üniversitemiz ayrıca kendi öğretim üyesini yetiştirmek için de çalışmalar yapmaktadır. Öğretim elemanı yetiştirmek için bir AB projesi hazırlayarak, bu sayede bir yandan sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirirken, bir yandan da ülkemize yeni akademisyenler kazandıracağız. Görkemli bir tarihe sahip Konya'nın Türkiye'nin en eski üniversitesini barındırıyor olmayı hak ettiğini düşünüyoruz. Anadolu Selçuklu'nun mirası Karatay Üniversitesi'ni yaşatarak Konya'yı tarihi misyonuna kavuşturmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 15:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?