6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üniversitede poliklinik hizmeti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi'nde dahili ve cerrahi bölümlerde poliklinikler hasta kabulüne başladı.

SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, hastanenin son durumu ve başlayan poliklinik hizmetleri hakkında basını bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi.

Selçuklu Tıp Fakültesi'nin Konya'nın 25 yıllık bir rüyası olduğunu ve artık bu rüyanın gerçeğe dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Karabulut, "Hastanemiz 130 bin metrekare alan üzerine kurulu ve yapımına 1984 yılında başlandı. 934 yatak kapasiteli hastanemizde şu an için 420 yatak var. Göreve geldiğimiz 2004 yılında binalaşma oranı yüzde 60 iken bugün yüzde 100 seviyesine çıkardık. Eğitim bölümlerinin yapılaşma oranı yüzde 30 iken şu an yüzde 100'e çıktı. Bugüne kadar öğrencilerimiz Meram Tıp Fakültesi'nde eğitim görürken önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren kendi binalarında eğitim görmeye başlayacak" dedi.

Kadro konusunda önemli adımlar attıklarını dile getiren Ahmet Kağan Karabulut, "Bugün 350 kişilik bir kadroya sahibiz. Bu hastanemiz için yeterli değil ama geçmişi düşünürsek bu rakam oldukça iyi. Hastanemiz için gerekli ekipmanın da yüzde 80'ini temin ettik ve bir çoğunun montajı tamamlandı. Geri kalan cihazlar ise gümrükte bekliyor ve en kısa sürede hastanemize getirerek montajını yapacağız. Ayrıca Konya'nın en önemli eksiği olan Radyoloji Ünitesi bu yıl içinde hizmete girecek ve artık vatandaşlarımız Ankara'ya gitmekten kurtulmuş olacak" şeklinde konuştu.

Hastanenin polikliniklere hasta almaya başladığını ifade eden Karabulut, "Öncelikli olarak cerrahi ve dahili bölümlerde polikliniklere hasta kabulüne başladık. Gerekli düzenlemelerin ardından yaza doğru yataklı hasta almaya da başlayacağız. Ameliyathanelerimizin yapımı bitmek üzere ve yaz aylarında artık ameliyat yapabilir hale geleceğiz. Bulunduğu çevre ve komşu ilçelerden gelen vatandaşlarımız artık şehrin öbür ucuna gitmeden bütün sağlık işlemlerini buradan halledebilecek. Konya'nın 25 yıllık bu büyük rüyası artık hayata geçiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 22:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?