6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üniversitelerle öğrenciler buluşacak

3. Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri, Konya Valiliği, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meram Rotary Kulübü'nün katkılarıyla Konya'da gerçekleştirilecek.

Tanıtım günleri hakkında düzenlenen toplantıda bilgi veren Meram Rotary Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Talat Yurdakul, düzenlenen tanıtım günleriyle üniversitelerle üniversiteye hazırlanan öğrencileri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Özellikle taşrada lise son ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler, Türkiye ve yurt dışındaki üniversiteleri yeterince tanımıyor. Üniversiteler ise yetenekli, nitelikli ve başarılı öğrencileri kendi bünyelerine katmak istiyor. Biz bu tanıtım günleriyle bu iki grubu bir araya getirmeyi planlıyoruz. Öğrenciler bu tanıtım günlerinde ayrıca öğrenciler sınavlarda başarılı olma yolları, sınav kaygısından uzaklaşma ve kendilerine uygun meslek seçimi konusunda uzmanlardan bilgiler alabilecek" dedi.

Bu yıl diğer iki tanıtım gününe toplam 36 üniversitenin katıldığını dile getiren Talat Yurdakul, "Konya'da düzenlenecek tanıtım günlerine yurt dışından 2 olmak üzere toplam 35 üniversite katılacak. 2 gün sürecek tanıtım günlerinde 200 akademisyen ve uzmanı Konya'da misafir edeceğiz. Hedefimiz ise 35 bin öğrenciye ulaşabilmek" şeklinde konuştu. Tanıtım günlerinin 7 Nisan'da düzenlenecek kokteylle başlayacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:01:13
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 13:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?