6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üniversitelilerden foto safari

Türkiye'ye kültür turu kapsamında gelen Amerikalı üniversite öğrencileri, Beyşehir Gölü sazlıklarında foto safari yaptı.

Amerika'da bir üniversitede öğrenim gören öğrenciler öğretmenleriyle birlikte 21 günlük kültür turu kapsamında Türkiye'ye geldi. Öğretmenlerinin verdiği ev ödevlerlerini yapabilmek için bir haftadır Türkiye'de bulunan ve tura Kapadokya, Aksaray ve Konya güzergahından başlayan Amerikalı öğrenciler, çok merak ettikleri Beyşehir Gölü'nde düzenlenen yat gezisine katıldı.

İlk defa gördükleri Beyşehir Gölü ve çevresindeki doğal güzelliklere hayran kalan öğrenciler, gezi esnasında göl üzerinde bol bol fotoğraf çekti. Beyşehir Gölü'nün Karadiken Sazlığı mevkiine geldiğinde heyecanları iyice artan Amerikalı öğrenciler, sazlıkların kenarına kadar yanaşan yat üzerinden gökyüzünde uçuşan onlarca su kuşunu görüntüleme imkanı buldu. Kültür turu hakkında bilgi veren seyahat acentasının rehber ve tercümanı Mehlika Seval, Amerikalılar'ın son yıllarda Türkiye'de düzenledikleri kültür turlarına ilgisinin arttığını söyledi.

Tura öğretmen ve öğrencilerle birlikte 21 kişilik bir grubun iştirak ettiğini belirten Seval, Kapadokya'da başlayan, Aksaray ve Konya illerinde devam eden 21 günlük turun Beyşehir Gölü'nden sonra Eğirdir, Pamukkale, Efes, Bergama, Ayvalık, Truva Antik Kenti ve İstanbul'da sona ereceğini söyledi.

Kültür turuna katılan Amerikalı Edebiyat Profesörü Dr. Lincoln C. Blake ise, anne ve babasının öğretmen olarak görev yaptığı Merzifon ilçesinde dünyaya geldiğini belirterek, “Ben 12 yaşında Amerika'ya gittim. Amerika'da emekli edebiyat profesörüyüm. Üniversiteli öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte Türkiye'deki kültür turuna birlikte iştirak ettik. Türkiye'yi çok seviyor ve beğeniyorum. Bu gruptakilerin hepsi birer fotoğraf tutkunu ve gezi güzergahlarımızda da bol bol foto safari yapma imkanı buluyoruz. Beyşehir Gölü ise foto safari konusunda müthiş bir mekan” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?