6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Unutulan kimliklerle dolandırdılar

Konya'da fotokopicilerde unutulan kimliklerle kredi kartı çıkartıp 10 bin YTL dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir vatandaş, kendisinin adına kredi kartı çıkartılarak harcama yapıldığını belirterek, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerine başvurdu.

Bunun üzerine ortak çalışma başlatan Hırsızlık Bürosu ile Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekipleri, şüphelilerin kredi kartı teslim adresi olarak verdiği yeri belirledi.

Polis, pusu kurarak belirlenen adreste beklemeye başladı. Polis, kurye aracılığıyla sahte kimlikle çıkartılan kredi kartı geldiğinde düzenlediği operasyonla
Yakup Ç. (40), Hasan P. (35) ve Ali E.'yi (27) yakaladı. Yakalanan şüphelilerin üzerinde sahte kimlikler ve sahte kimliklerle çıkartılan kredi kartları bulunurken, kartlarla 10 bin YTL'lik harcama yaptıkları öğrenildi.

Şüphelilerin kredi kartlarını daha önceden belirledikleri ve fotokopi çektirmeye gelenlerin unuttuğu kimlikleri çalarak ele geçirdikleri tespit edildi. Şüpheliler, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirdikten sonra adliyeye sevk edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:10:28
Güncelleme :28 Mart 2008 Cuma 15:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?