7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ürologlar Konya'da buluştu

ÜROLOGLAR KONYA'DA BULUŞTU

Türk Üroloji Derneği tarafından Konya'da düzenlenen 9'uncu Uygulamalı Laroskopik Üroloji Sempozyumu Dedeman Otel'de gerçekleştirildi.

Sempozyuma Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Endoüroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Apaydın, Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ile yurtiçi ve dışından çok sayıda bilim adamı katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, bilim adamlarının toplumda en fazla saygı duyulması gereken kişilerden olduğunu belirterek, “Böylesi bir sempozyumun Konya'da ilk kez düzenlenmesi sevindirici bir gelişme. Değerli bilim adamlarını burada ağırlamaktan gururluyuz. Selçuk Üniversitesi ve Konya sürekli değişiyor ve gelişiyor. Sempozyum aralarında Konya ve üniversitemizi yakından tanıma fırsatı bulmanızı isterim. Bu güzel sempozyumu düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ise, Türkiye'de 2 bin 500'e yakın üroloji uzmanı ile bu alanda eğitim alan çok sayıda öğrencinin bulunduğunu belirterek, “Sempozyumlar sayesinde bugüne kadar 300'e yakın sağlık çalışanına laparoskopik kurs verildi. Bu kursların devam etmesi bu alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesi açısından çok önemli. İlk kez İstanbul dışında bir şehirde gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, İtalya, Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Rusya, Mısır, Danimarka ve Kosova'dan bilim adamlarının katılması bizleri gururlandırdı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Florence Nightingale ile Meram Tıp Fakültesi Hastaneleri Üroloji ameliyathanelerinden yapılan canlı bağlantılarla katılımcılara üroloji alanındaki son gelişmelere ilişkin uygulamalı bilgi verildi. Ameliyatları ilgiyle izleyen uzmanlar, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara soru sorarak yanıtlarını da alma imkanı buldu. Üroloji alanındaki en son gelişmelerin değerlendirileceği sempozyumun 2 gün süreceği bildirildi.

ÜROLOGLAR KONYA'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 14:26:00
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?