7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Üst geçit inşaatı tamamlanıyor

ÜNİVERSİTE ÖNÜ YAYA ÜST GEÇİDİ TAMAMLANIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü önüne yaptırılan yaya üstgeçidi inşaatının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Yaya üstgeçidini inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, inşaatın durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Selçuk Üniversitesi'nin ön cephesi ve giriş bölgesinin yeniden yapılandırıldığını kaydeden Başkan Akyürek, düzenlemeleri üniversite yönetimiyle işbirliği içinde yaptıklarını kaydetti.

Bölgedeki köprülü kavşak ve giriş düzenlemesinin büyük ölçüde tamamlandığını, İstanbul ve Afyon Yolu'ndaki asfalt, bordür ve yeşil alan çalışmalarında sona gelindiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Bu bölgede yapmakta olduğumuz iki önemli çalışma daha var. Birincisi, üniversitenin eski girişi önüne Selçuklu mimarisi tarzında bir yaya üstgeçidi yapılıyor. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek bu eser, hem can ve mal güvenliği açısından önem taşıyor, hem de şehrimizi mimari açıdan süsleyen bir köprü ortaya çıkıyor. Merdivenli ve asansörlü olacak yaya üstgeçidinde öğrencilere yönelik sosyal mekanlar da bulunacak. İkincisi ise, Bosna Hersek tramvay durağı yanına yeni bir yaya köprüsü yapıyoruz. O da kısa süre içinde tamamlanacak" dedi.

Başkan Akyürek, her iki köprünün tamamlanmasıyla Bosna Hersek Mahallesi ve üniversite giriş-çıkışlarında güvenli yaya geçişinin sağlanmış olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 15:16:01
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 17:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?