30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Üstgeçidi kullanadı canından oldu

ÜSTGEÇİDİ KULLANAMAYINCA CANINDAN OLDU

Konya'da üstgeçitte bulunan yaşlı ve engelli asansörünü kartı olmadığı için kullanamayan yürüme zorluğu çeken yaşlı adam, yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, saat 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Su Deposu Yaya Üstgeçidi altında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ayakları rahatsız olduğu için yaya üstgeçidi merdivenlerinden çıkamayan Hacı Acar (68), geçitte 65 yaş üstü ve engelli kişiler için bulunan asansörü de kartı olmadığı için kullanamadı. Bunun üzerine yaya üstgeçidinin altından yolun karşısına geçmek isteyen Acar, refüje kadar geldikten sonra biraz dinlendi. Refüjde bir süre bekledikten sonra tekrar hareket etmeye

hazırlanan Hacı Acar'a bu sırada kent merkezinden Otogar istikametine giden Orhan A. (19) idaresindeki 42 CJN 74 plakalı otomobil hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrularak ağır yaralanan Acar, kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazadan sonra gözaltına alınan otomobil sürücüsü ise, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Emekli olan Hacı Acar'ın 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Yaya üstgeçitlerindeki uyarı levhalarında ise, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na toplu ulaşımda kullandıkları Elkart ve durumlarını gösterir bir belge ile müracaat etmeleri halinde asansörleri kullanabilecekleri yazıyor.

ÜSTGEÇİDİ KULLANAMAYINCA CANINDAN OLDU
ÜSTGEÇİDİ KULLANAMAYINCA CANINDAN OLDU
ÜSTGEÇİDİ KULLANAMAYINCA CANINDAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 09:58:01
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 11:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?