30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Üvey anne vahşeti!

Konya'da üvey annesinin ağır işkencelerine maruz kaldığı iddia edilen 9 yaşındaki çocuk 40 gündür tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

5 Temmuz 2011 tarihinde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde ikamet eden 9 yaşındaki Fatih K., amcası tarafından hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı özel hastanede ilköğretim öğrencisi Fatih K'nin üvey annesi Leyla K. (32) tarafından sürekli işkence görüp, yakıldığı ortaya çıktı.

Özel hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından ciddi yaralanmaları ve yanıkları olan çocuk, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi'ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun, vücudundaki işkencelerin yanı sıra genital bölgesi de yakılmıştı. Doktorlar tedaviye devam ederken çocuğun bağırsaklarında da problem bulundu. 9 yaşındaki Fatih K., "Annem arkamdan oklava sokmuştu" dedi.

Fatih K. bağırsaklarındaki zedelenme nedeniyle 3 yerinden ameliyat edildi. 40 gün yaşayan Fatih K. dün hayatını kaybetti.

ANNE; "BEN BİR ŞEY YAPMADIM KENDİ YAPMIŞ"

5 aylık hamile, ve 1,5 yaşında öz çocuğu olan Leyla K'nin ilk işkence iddiasından dolayı gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 9 yaşındaki üvey çocuğunun ölmesinin ardından bu kez anne Leyla K. ve baba Seyit Ali K. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Daha önce olduğu gibi bu kez de işkence iddiasını reddeden üvey anne Leyla K., "Ben bir şey yapmadım, oyun parkında oynarken yarıklar oluşmuş. Ben evden dışarı çıkıp geldiğim de de banyoda kendini yakmış. Oklavayı da arkasına kendisi sokmuş, bana söylemişti. Benim suçum yok" dediği öğrenildi.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Seyit Ali K. ise, "Oğlum olayı amcasına anlatmış. Daha sonra da bana anlattı. Bu olayları doğrulamak için çocuklara ve eşime sordum ama haberlerinin olmadığını söylediler" şeklinde ifade verdi

İfadeleri alınan anne Leyla K. ile baba Seyit Ali K. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

ÖLMEDEN TÜM İŞKENCELERİ ANLATMIŞTI

9 yaşındaki Fatih K., hastanede tedavisi devam ederken yaşadığı tüm işkenceleri polise ve psikologlara anlatmıştı. Fatih K. ifadesinde, "Üvey annem iki kardeşime evde bulaşıktan temizliğe her işi yaptırıyor. Benim kafama vurarak ve çarparak yardı. Çok kan akıyordu, eline iğne aldı kucağına yatırıp dikti. Ben uyurken ranzadan beni attı, bacağım kırıldı. En son ise banyoda küvete koyarak gaz yağına batırdığı gazete ile penisimi ve vücudumun birçok yerini yaktı" demişti.

Fatih K. bağırsaklarındaki rahatsızlık ortaya çıkanca utandığı için daha önce anlatmadığı olayı doktorlara söyledi. Fatih K, "Annem beni oklava ile dövdükten sonra arkama sokmuştu" dedi.

DOKTORLAR SAVCILIĞA RAPOR SUNDU

Hastasının ilk olarak kendilerine yanık nedeniyle intikal ettirildiğini belirten Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Energin, "Hastamızın vücudunun genital bölgesinde, karnında, yüzünde ve bacaklarında derin yanıklar vardı. Çocuk, bunların üvey annesi tarafından yapıldığını söyledi. Çocuğun başında daha önce annesi tarafından darp edilerek yaralanma var. Çocuk bunun annesi tarafından da dikildiğini söyledi. Çok sayıda yanık izleri var. Bacağında kırıklar var. Beslenme bozukluğu ve kansızlığı mevcut. Son olarak yapılan tetkiklerde bağırsaklarında problem vardı. Utanan çocuk bize annesinin makatından sert bir cisim soktuğunu söyledi. Bağırsaklarından ameliyat edildi, tedavisi sürerken yaşamını yitirdi. Biz savcılığa rapor sunduk, bu çok ciddi bir olay, anne nasıl serbest kalmıştı şaşırdık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2011 Çarşamba 12:31:20
Güncelleme :17 Ağustos 2011 Çarşamba 12:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?