30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Üvey anne vahşeti!

Konya'da, üvey annesinin başını duvara vurarak dövdüğü iddia edilen 3 yaşındaki kız çocuğu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kızın vücudunda darp ve işkence izlerine de rastlanırken, üvey anne ile baba tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Konya'nın Akşehir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Murat Ş., yaşadığı problemler nedeniyle eşi Özlem Yeşil'den ayrıldı. Mahkeme 3 yaşındaki kızları Hülya Ş.'yi babasında kalmasını uygun gördü. Baba Murat Ş., bir süre sonra dini nikahla bir çocuk annesi Zehra K. ile evlendi. Bir süre sonra Zehra K, üvey çocuğu Hülya Ş.'ye kötü davranmaya başladı.

3 gün önce üvey anne Zehra K., 3 yaşındaki Hülya'nın kafasını duvara vurarak ağır yaraladı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan küçük Hülya, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı ancak küçük kız 3 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Küçük kızın yapılan muayenesinde vücudunda darp ve işkence izlerine rastlanılınca olay polise intikal ettirildi.

Soruşturma başlatan polis, şüpheli olarak üvey anne Zehra K. ile baba Murat Ş.'yi gözaltına aldı. Üvey anne suçlamaları kabul etmezken 8 yaşındaki öz oğlu M.K.'nın verdiği ifadesinde, "Annem Hülya'yı dövdü ve başını duvara vurdu" dediği öğrenildi. Yapılan sorgularının ardından üvey anne ile baba Murat Ş., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kızının cenazesini alan anne Özlem Yeşil ise, "Çocuğuma bunu yapanlar cezasını çeksin. İlk başta bana merdivenden düştü dediler. Yoğun bakımda çocuğumu gördüğümde her tarafı mordu. Sonradan öğrendim ki üvey anne işkence yapmış" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:43:43
Güncelleme :28 Aralık 2011 Çarşamba 16:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?