6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Uyuşturucu kaçakçılarına geçit yok!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Jandarma tarafından durdurulan bir otomobilde yapılan aramada 1 kilo 310 gram toz esrar, 3 gram kubar esrar, 660 gram kenevir tohumu, 21 gram plaka halinde toz esrar ele geçirildi.

Şüphelinin evinde yapılan aramada ise ele geçirilen 1 kilo 750 gram hint keneviri tohumuna el konuldu. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Beyşehir Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Beyşehir Akseki karayolu'nun 16.kilometresi Yeşildağ yol ayrımında durdurduğu 38 KY 591plakalı Mercedes marka otomobilde arama yaptı.

Yapılan aramada otonun aküsünün bulunduğu boş kısımda poşetlere zula edilmiş 1 kilo 310 gram toz esrar, 3 gram kubar esrar, 660 gram hint keneviri tohumu, 21 gram plaka halinde toz esrar ele geçirildi. Otomobil sürücüsü A.G. (51) ile araç içerisinde bulunan O.Ö. (40) ve babası H.Ö. (67) Jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan sorgulamaları sonucu Kayseri'den Antalya'nın Alanya ilçesine uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı bilgisine ulaşan Jandarma, otomobil sürücüsü A.G'nin Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki evinde de arama yaptı. Evde yapılan aramada 1 kilo 750 gram hint keneviri tohumu ele geçirildi.

Öte yandan, otomobilde bulunan 2 kişinin de mahkeme kararına istinaden Beyşehir ilçesine bağlı Üstünler beldesindeki ev adresine jandarma tarafından baskın düzenlendi. Evde yapılan aramada uyuşturucu madde ile ilgili bir bulguya rastlanamadı. Suçunu itiraf eden otomobil sürücüsünün daha önce de uyuşturucu madde kullanmak ve satmak, hırsızlık, yasa dışı ekim ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından çok sayıda suç kaydına rastlandı.

Şüpheliler A.G. ile otomobil içerisinde bulunan ve yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen O.Ö. ve H.Ö, Beyşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra "uyuşturucu madde kaçakçılığı" iddiasıyla Beyşehir Adliyesi'ne sevk edildi. A.G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 13:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?