6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Uyuşturucu şebekesi çökertildi

Konya'da narkotik polisi ve özel harekat ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, eski uyuşturucu şebekesinin yerini almaya çalışan şebeke çökertildi. Uyuşturucu şebekesinin sadece uyuşturucuyu saklamakla görevli bir eleman tuttuğu da ortaya çıktı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, daha önce yapılan operasyonlarla çökertilen şebekenin yerine geçen başka bir grubu belirleyince çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren takip sonrasında şebekenin getirdiği esrarı, sabıkası olmayan bir kişinin evinde para karşılığı saklayarak parça parça sokak satıcılarına sattığı ortaya çıktı.

Şebekenin yine esrar getirdiğini öğrenen polis, bugün sabah saatlerinde özel harekat timlerinin de katılımıyla operasyon düzenledi. 10 ayrı eve yapılan baskında evlerin etrafını saran özel harekat polisi, kapıların açılmasını sağladıktan sonra şüphelileri yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Narkotik polisi evlerin her birini polis köpeği Nam ile birlikte 2 saat boyunca aradı. Yapılan aramalarda satışa hazır 10'dan fazla esrar ele geçirilirken, 10 şüpheli de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek KOM Şubesi'ne götürüldü.

Konya KOM Şubesi ekipleri, son 1 yıl içerisinde aynı bölgede yapılanan 4 ayrı uyuşturucu şebekesine baskın düzenlemişti. Yapılan baskınlarda kilolarca esrar ele geçirilmiş, yakalanan çok sayıda şüpheli de tutuklanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 13:41:50
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 13:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?