6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Uyuşturucu şebekesine darbe

Konya polisinin üç ilde ortaklaşa düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 15 kilo esrar, bin adet extacy ve 1 kilo eroin ele geçirildi. Şebekenin liderliğini yaptığı iddia edilen tek kollu Bilal T. ile birlikte 8 kişi adliyeye sevk edildi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 6 aydır takip ettiği uyuşturucu şebekesine Pazar günü Özel Harekat polisiyle birlikte operasyon düzenlenmişti. Konya merkezli olarak Gaziantep ve Mersin'de de düzenlenen operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Bilal T. ile birlikte 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 10 kişiden 2'si serbest kalırken, tek kolu patos makinesinde koptuğu için olmayan Bilal T'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi Konya Numune
Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Operasyonda evlerde yapılan aramalarda 15 kilo esrar, 1 kilo eroin ve bin adet extacy ile 2 adet tabanca ve 2 adet tüfek ele geçirildiği öğrenildi. Şüphelilerin Gaziantep'den getirdikleri esrar ve Mersin'den getirdikleri eroini Konya'daki sokak satıcılarına sattıkları iddia ediliyor.

Öte yandan, şebekenin örgüt liderliğini yaptığı iddia edilen Bilal T, Cumartesi günü ehliyetsiz trafiğe çıkarak kullandığı otomobille başka bir otomobile çarpmıştı. Tek kolu olmasına rağmen trafiğe çıkan Bilal T'nin uyuşturucudan çok sayıda kaydı bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 15:46:47
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 15:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?