6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Uyuşturucu tacirleri adliyede

Konya polisinin düzenlediği "Duman 42" operasyonunda, diktikleri kenevirleri uyuşturucu yaparak üniversite öğrencilerine sattıkları iddia edilen 3'ü üniversite öğrencisi 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro ekipleri, 6 aylık takibin ardından üniversite öğrencilerine uyuşturucu sattıkları iddia edilen H.H.K., oğlu Ü.K. ve gelini S.K. ile birlikte uyuşturucuları üniversite öğrencilerine ve sokaktaki alıcılara ulaştıran 7 kişiyi gözaltına almıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin yanı sıra polis ekipleri, uyuşturucuyu öğrencilere ulaştırdığı belirlenen 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 2 adet tabanca ve bir miktar esrar ele geçirildi. KOM Şubesi'nde sorguları tamamlanan 10 kişiyle birlikte yaşlarının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 2 kız çocuğu sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolleri sırasında annesinin kucağında her şeyden habersiz olan 1.5 yaşındaki kız çocuğu M.K., 2 gündür görmediği elleri kelepçeli babasını ve dedesini öpücüklere boğdu. Sağlık kontrolünün ardından 3'ü üniversite öğrencisi
2'si minibüs şoförü 12 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasındaki hırsızlıktan ve uyuşturucu satıcılığından 6 ayrı sabıkasının bulunan S.K. kucağındaki 1.5 yaşındaki kızıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

16 Nisan 2008 tarihinde bir ailenin diktikleri kenevirleri uyuşturucu yaparak iki minibüsçü vasıtasıyla üniversite öğrencilerine sattıkları belirlenmiş ve 6 ay süren çalışma sonunda aralarında 3'ü üniversite öğrencisi 2'si minibüsçü toplam 12 kişi "Duman 42" operasyonuyla yakalanmıştı. Operasyonda Hint keneviri ve satışa hazır esrar maddesi ele geçirildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 13:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?