6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Uzmanlardan bisiklet uyarısı!

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla birlikte çevreci ve trafikte verdiği rahatlık nedeniyle tercih edilen bisikletin alınırken, kullanış amacına göre seçilmesinin uygun olacağını belirtiyor.

Özellikle bahar ve yaz mevsiminde vatandaşların ilgi gösterdiği bisikletler, kullanım amacına göre bir çok çeşide ayrılıyor. Uzmanlar, bisiklet alınırken bu kullanım amacının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtirken, kullanım kadar kalitenin de önemli olduğunu dile getiriyor.

Dağ, yarış, gezinti gibi bir çok çeşidi bulunan bisikletlerin alınırken bu özelliklerine göre tercih edilmesini tavsiye eden uzmanlar, bisiklet alınırken şu özelliklere de dikkat edilmesini öneriyor; bisiklet boyunuza uygun ölçülerde olmalı ve bisikletin ağırlığın taşınabilir bir ağırlıkta olmalıdır. Bisiklet kadrosu dayanıklı ve kaliteli malzemeden yapılmış olmalıdır.

Fren ve vites mekanizması kaliteli malzemeden olmalı ve kullanımı kolay olmalıdır. Yedek parça sorunu olmamalı ve servis hizmeti kaliteli olmalıdır. Ucuz diye kalitesiz ve garantisiz bisikletler tercih edilmemeli, sağlam ve kaliteli markaların ürünleri tercih edilmelidir.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?