6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Uzmanlardan velilere uyarı!

Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Aydın, velilere uyarıda bulunarak çocuklarını sınavlara yarış atı gibi hazırlamamaları gerektiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi ile Özel Esentepe İlköğretim Okulu tarafından öğrenci ve velilere yönelik olarak "Sınav Kaygısı ve Başarı Üzerine Etkisi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Aydın, sınav kaygısının öğrencilerin başarısını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Çocuklarımızı sınavlara yarış atı gibi hazırlamayalım. Onların da gezmeye, eğlenmeye ve kendilerine zaman ayırmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımıza fazla baskı yapmayalım. Bu baskı sonucu öğrenci sınavları hayatının dönüm noktası olarak görür ve aşırı heyecanlanır. Sınavlarda aşırı heyecan başarıyı olumsuz etkiler. Ne yazık ki çoğu zaman çocuklar sınavlara yarış atı gibi hazırlanmaktadır. Çocukların gezmeye, eğlenmeye ve oyun oynamaya da ihtiyaçları vardır. Onları sadece sınava hazırlamak sakıncalı bir duruma neden olur. Onun için sınava girecek öğrenciler fazla baskı altına alınmamalıdır" şeklinde konuştu.

Çocukların kendilerine bir çalışma programı hazırlamasının başarılarını olumlu etkileyeceğini de ifade eden Aydın, "Çocuk bu programda kendisine ders çalışma kadar oyun ve diğer sosyal etkinliklere de zaman ayırmalıdır. Düzenli yapılan ders tekrarları ve test çözümleri çocuğun sınava iyi şekilde hazırlanmasını sağlar. Ancak dediğim gibi çocuklarımızı yarış atı gibi görmeyelim. Bu sınavlar her şey değildir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?