6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Üzülmez banka müdürleriyle buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, küresel krizin etkilerini değerlendirmek üzere Konya'da bulunan banka müdürleriyle bir araya geldi.

Küresel krizi ve etkilerini banka müdürleriyle birlikte değerlendiren Üzülmez, "Krizin nereyi, hangi sektörü ne zaman ne ölçüde etkileyeceğini tartışmak yerine meseleye doğru teşhisi koymak ve bu teşhis doğrultusunda kalıcı çözümler üretmek, yapılan yanlışların tekrarlanmamasını sağlamak, reel ve finans sektörünün yapacağı en doğru şey olacaktır. Sektör temsilcileri yani sizler ve bizler birbirimize destek olmalıyız ve çözümü birlikte bulmalıyız. Aksi takdirde sizlerin kaybının ve zararının bizden çok daha fazla olması muhtemel. Sıkıntılar elbette ki olacak. Karşılıklı doğru bilgi akışı ve zamanında bilgi paylaşımı ile yaşayacağımız sıkıntıları en aza indirelim" dedi.

Türk bankacılık sisteminin gelişmekte olan diğer ülkelere kıyasla çok daha iyi bir konumda olduğunu ifade eden Başkan Üzülmez, "Tüketici kredileri ekonomiyi baltalıyor. Bilinçsiz kredi kullanımı sonunda kredi kullanıcılarına büyük zarar veriyor. Vatandaşlarımız henüz almadıkları maaşları, kazanmadıkları paraları krediler ve kredi kartları aracılığıyla kullanıyor. Ülkemizin iktisadi kalkınması için mali kesim, ekonominin reel kesimiyle paralel bir gelişme göstermesi ve birbirini desteklemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?