6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Vakıflar Haftası kutlanıyor

04-10 Mayıs Vakıflar Haftası, Konya'da düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Alaaddin Konferans Salonu'ndaki etkinliğe Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, vakıfların geçmişten bugüne kadar intikal eden en eski Türk müessesesi olarak milli hayatta çeşitli roller üstlenen istisnai bir kurum olduğunu belirtti.

Tarihine bakıldığında vakıfların sağlam temeller üzerine kurulmuş olduğunun görüldüğünü dile getiren İbrahim Genç, "Yüce milletimizin karakterinde mevcut olan iyilik etme, düşkünse yardımcı olma, yoksulu himaye etme, insanların istifade edeceği hayatı tesis etme gibi üstün ahlaki meziyetler, sosyal yardımlaşmaya büyük önem verme gibi üstün meziyetler, İslam dini gibi insanı merkeze alan bir dinle birleşince ortaya bu tür sosyal kurumların çıkması gayet doğal bir olay" dedi.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde bin 617 gayrimenkul bulunduğunu da kaydeden İbrahim Genç, Türkiye genelinde son 5 yılda 2 bin 500 eski eserin onarım ve restorasyon işlerinin tamamlandığını ifade etti. Konuşmaların ardından Vakıflar Haftası nedeniyle düzenlenen Satranç Turnuvası'nda dereceye giren ilköğretim okulu öğrencilerine ödül verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?