6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Vali ve eşinden huzurevine ziyaret

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan ile birlikte Huzurevini ziyaret ederek yaşlılarla sohbet etti.

Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Huzurevini ziyaret ederek burada kalan yaşlılarla sohbet etti. Önce erkeklerin kaldığı blokta bir süre yaşlılarla sohbet eden Vali Doğan, burada rahatsızlığı bulunan Oktay Kaya'nın şikayetiyle karşılaştı.

Vali Doğan'a bir süredir bacağından rahatsız olduğunu söyleyen Oktay Kaya, fizik tedaviye ihtiyacı olduğunu ve kendi çabalarıyla yapmaya çalıştığını söyleyerek kendisine yardımcı olunmasını istedi. Bunun üzerine kendisine yardımcı olunacağını söyleyen Vali Doğan, Oktay Kaya'nın ismini not ettirerek odadan ayrıldı. Daha sonra eşiyle birlikte resim atölyesine geçen Vali Doğan, burada bulunan ressamla bir süre sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından bayanların bulunduğu bölüme geçen Vali Doğan, eşi Hatice Doğan'la birlikte sohbet etmeye çalıştıkları Hanım Türkmen adlı yaşlı kadının Türkçe bilmemesi üzerine ilginç anlar yaşadı. Kürtçe konuşan yaşlı kadının ne dediğini anlayamayan Vali Doğan, yanında bulunanlardan yardım istedi. Yaşlı kadının
odasını gezdikten sonra salona geçen Vali Doğan ve eşi, burada bulunan yaşlılarla selamlaşarak sohbet etti. Huzurevi yetkilileri salonda bulunanlara çay ve çikolata ikramında bulundu.

Sohbet sırasında huzurevinde kalan Necla Sun, istek üzerine "Gülendam" adlı şarkıyı söyledi. Şarkının ardından başka bir yaşlı kadın da farklı bir şarkı söylemek isterken şarkının sözlerini unuttu. Sohbetin ardından ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Vali Aydın Nezih Doğan, "Devlet devletse bu müesseselere sahip olmalıdır. Bizim devletimizin büyüklüğü bu müesseseleri gerçekten iyi işletmeyle yakından ilgilidir. Dolayısıyla hem biz mülki idari amirleri valiler, kaymakamlar, hem sosyal hizmetler, konusunda uzmanlaşmış ilgili il müdürlükteki arkadaşlarımız buna en çok da sivil toplum kuruluşları dikkatlerini bu kurumlardan uzak tutmamaları lazım. Çünkü burada topluma uzun yıllarca hizmet etmiş insanlar, ettikleri hizmetlerin karşılığını bizden bekliyorlar. Bizim bu hizmetin karşılığını bu insanlara vermemiz lazım. Bu bizim temel vazifelerimizden bir tanesi" dedi.

Sadece huzurevi olarak bakılmaması gerektiğine de değinen Vali Doğan, "Bizim yetiştirme yurtlarımız, kadın sığınma evlerimiz, başka türlü sosyal hizmet sunmamız gereken yerler var. Bu noktada mümkün olan her insan grubuna ulaşmamız lazım. Bunu sağlamak için elimizden geldiği kadar gayret sarf edeceğiz. Ben bu konuda üzerime düşen vazifeyi eşimle birlikte yapacağım" şeklinde konuştu.

KONYA'YA YENİ HUZUREVİ

Sosyal hizmetler alanı yaşlılara dönük bölümünde ülke olarak oldukça iyi bir durumda olduklarını kaydeden Vali Doğan, "İyi olmak ayağımıza bağ olmaması lazım, daha iyi olması lazım. Bunun için de elden geldiğince katkı yapmamız lazım. Tabii devlet önemli harcamalar yapıyor. Sadece devletin harcamalarıyla bu işler bu noktaya gelmiyor. Hayırseverlerimizin büyük desteği var. Ben hayırseverlerimizin bu desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama sanıyorum önümüzdeki günler daha iyi bir huzurevi göreceğiz. Belki ihtiyaca göre, ilerde başka bir noktada yeni, farklı bir huzurevi inşa etmek mümkün olacak. Belki bunun devamı olarak inşa edilecek. Arkadaşlarımızla onu hafta içerisinde biraraya geldiğimizde değerlendireceğiz. Ama ben gerçekten karşı karşıya kaldığım tablo bakımından umut verici bir durumla karşı karşıya kaldığımı gördüm" açıklamasında bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?