7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Vatandaşın umudu güneş enerjisinde

Dünyada yaşanan enerji krizi ve enerjiye yapılan zamların ardından vatandaş alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor.

Konya'da bir firma tarafından satılan güneş enerjisi pilleri, güneşten aldığı enerjiyi elektriğe çevirerek ucuz yollu enerji sağlıyor.

Konya'da güneş enerjisi pili satan firmanın sahibi Süleyman Yıldız, enerji fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların güneş enerjisi pillerine ilgi gösterdiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın bu pillerden beklentisi biraz yüksek. Ancak bu pillerin şu an için hem maliyeti, hem de nakliyesi yüksek olduğu için biraz pahalı. Bu nedenle özellikle konutlar için pek tercih edilmiyor. Daha çok hobi olarak ya da merakını gidermek için gelenler ilgi gösteriyor.

Enerji konusunda dünyada bir kriz yaşandığını da dile getiren Süleyman Yıldız, "Organik enerjilerde sıkıntılı bir dönemdeyiz. Bu hammaddelerin tedariki giderek zorlaşıyor ve bu kaynakların paylaşımı nedeniyle ülkeler birbirleriyle savaşıyor. Türkiye de enerji konusunda büyük oranla dışarıya bağımlı. Oysa ki bu enerji ile güneş, enerjisinden bir şey kaybetmiyor. Ayrıca çevreyi kirletmiyor. Yeşil enerji denilen enerji çeşidi ve malzemesi geri dönüşümlü malzemeden yapıldığı için doğaya da bir zararı yok. Bu pillerle ilkokul öğrencisinden üniversite öğrencisine, sanayicisinden çiftçisine kadar ilgilenen çok. Ancak önemli olan projelendirmeyi doğru yapıp ihtiyacımız doğrultusunda doğru ekipmanları seçmek. Bu pilleri kişisel kullanımdan trafiğe kadar her alanda kullanmak mümkün. Örneğin en büyük pilimiz olan 230 watlık pille bir buzdolabının günlük enerji ihtiyacını karşılayabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 13:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?