4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Vekilleri yıkan vahim tablo

Çocuk ve gençlerdeki şiddeti araştıran vekiller Konya'daki tabloyla yıkıldı. AKP'li Mustafa Ataş "Konsomatrislik yapan ve cinsiyet değiştirmek isteyen 17 yaşındaki erkek çocuğuna, 13 yaşında 2. kez evlenene bile rastladık" dedi.

MECLİS Çocuk ve Gençlerdeki Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu, muhafazakarlığıyla bilinen Konya'daki tablodan şoke oldu. 17 yaşında konsomatristlik yapan ve kadın olmak isteyen erkek çocuğuna, 13 yaşında ikinci evliliğini yapan ilköğretim okulu öğrencisine rastladıklarını söyleyen Komisyon Sözcüsü AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, "Vahim olaylara da tanık olduk. SHÇEK yurdunda duyduğum olay üzerine koltuğa yığıldım kaldım. Konya gerçekten beni çökertti" dedi. Komisyon Başkanı AKP'li Halide İncekara ile cezaevi, çocuk yurtları ve okullarda incelemelerde bulunan Ataş, bazılarına komisyon raporunda da yer verecekleri olayları Hürriyet'e şöyle anlattı:

KONSOMATRİST ÇOCUK Emniyette 17 yaşında cinsiyet değiştirme eğilimi içinde olan bir erkek çocuğuna rastladık. Konya'nın kayıp çocukları arasında. İstanbul'da konsomatristlik yapıyormuş. 'Kendimi çocukluğumdan beri dişi hissediyorum' diyor. Ayrıca Konya'da kendisi gibi irtibatlı olduğu kişileri bulabildiğini söylemesi beni çok üzdü.

13 YAŞINDA 2. EVLİLİK Karatay bölgesinde ağırlıklı olarak roman ve göçmenlerin yaşadığı bir mahalle var. Mahallenin ilköğretim okulunda, ikinci evliliğini yapan 13 yaşında bir çocuğa rastladık. 4 çocuğun daha evli olduğundan bahsedildi. Halide Hanım çocuğa, öğretmeninin, babasıyla konuşmasının etkili olup olmayacağını sordu. Çocuk "hayır" dedi. Polisin etkisi olup olmayacağı sorusuna da çocuk yine "hayır" dedi. Babasının kiminle konuşmasından etkileneceği sorusuna üzerine ise "imam" yanıtını verdi.

UYUŞTURUCUYA ADRES Cezaevinde 32 çocuk var. Çoğunluğunun anne ve babası birlikte yaşıyor. Yüzde 50'sinin annesi, ağabeyi, babası veya bir yakını da suç işlemiş. Bir anlamda aileden etkilenme var. 3-4'ü okuma yazma bilmiyor. Ortaokul mezunu ailesi olan yok. Hırsızlık, gasp ve yağma işlenen suçlarda ilk sırada. Uyuşturucu kullanan Emniyet'teki çocuklardan birkaçı adres gösterdi.

MORALİM BOZULDU Konya gibi bir yerde böyle olaylarla karşılaşabileceğimi düşünmezdim. Hayal kırıklığına uğradım, moralim bozuldu. Toplum olarak duyarlılıklarımızı kaybettik. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onları yanlışa sürükleyen faktörleri hep birlikte ortadan kaldırmamız lazım. Ahlaksızlık had safhaya doğru almış başını gidiyor. Onların suç işlemelerine neden olan ahlaki değerleri topluma yeniden kazandırmamız gerekiyor. Din adamlarımız bu tür olayların yanlış, yasak haram olduğu konusunda çok insana ulaşmalı. Hepimizin sorumluğu var.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 09:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?