6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Vekillerin performans karnesi açıklandı

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) tarafından 16 Konya milletvekilinin performans karnesi açıklandı. Rapora göre Konya milletvekillerini parlamentodaki çalışma oranı yüzde 2.29 olarak gerçekleşti.

Konya Dedeman Otel'de düzenlenen değerlendirme toplantısına TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet İçyer, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ile TÜMİKOM Konya Temsilcisi Abdullah Akçay katıldı.

Hazırlanan raporun tamamen bilimsel ve belgelere dayalı olarak hazırlandığını belirten TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna, "Bu raporu 3 yıl gibi bir sürede çok titiz bir çalışma ile hazırladık. Bir milletvekilinin raporunu hazırlamak için 40 binden fazla sayfa belge okumamız gerekti. Mecliste 548 milletvekili olduğunu ve bu belgelerin en az birkaç kez okunduğunu varsayarsanız nasıl bir çalışma yapıldığını anlayabilirsiniz. Biz hazırladığımız bu raporla kimseyi rencide etmek yada övmek niyetinde değiliz. Yaptığımız bu çalışma zaten bütün partilerden takdir aldı ve destek gördü" dedi.

Milletvekili kurumunun mutlaka denetlenmesi gereken bir kurum olduğunu da dile getiren Mustafa Durna, "Bazı insanlar milletvekillerini gereksiz görüyor. Bu çok yanlış. Onlar bizim adımıza ülkeyi yöneten insanlar. Zam yapılacaksa onlar yapıyor, savaşa girilecekse kararı yine onlar alıyor. Bu nedenle böyle bir gücü elinde bulunduran bir kurumun denetlenmesi şart. Ancak denetleme derken bir sınır çizme olarak değil bir yönlendirme olarak algılamalıyız" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda TÜMİKOM olarak yaptıkları Konya milletvekillerinin performans değerlendirme raporunu değerlendiren Durna, "Bu değerlendirme 23. dönemin 1. ve 2. döneminde Konya milletvekillerinin parlamentodaki etkinliklere katılma oranlarını içeriyor. Parlamentoda toplam olarak 59 bin 580 etkinlik yapılmış. Konya milletvekilleri ise toplam bin 369 etkinlik gerçekleştirmiş. Bu etkinliklerin toplam etkinliğe oranı ise yüzde 2.29 olarak belirlendi.

TÜMİKOM olarak belirlediğimiz 227 kategoriden 70 kategoriye katılan milletvekillerinden yasama ve denetim etkinlikleri olarak en etkin olanı 37 yasama ve 178 denetim etkinliğiyle Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Atilla Kart oldu. Kart'ın ardından ikinci sırayı Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Mustafa Kalaycı ve yine MHP Milletvekili Faruk Bal geliyor.

Hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istenen milletvekilleri ise Atilla Kart ve Özkan Öksüz. Dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen tek milletvekili ise Atilla Kart oldu" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 16:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?