6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Veliler boykot kararı aldı

ÖĞRENCİ VELİLERİ BOYKOT KARARI ALDI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2 yıldır Kur'an kursu binasının lojmanında eğitim gören öğrencilerin okulundaki inşaat çalışmalarının yeni eğitim yılında da tamamlanamamasına veliler tepki gösterdi.

Beyşehir ilçesi Sadıkhacı beldesindeki ilköğretim okulunun duvarlarında geçtiğimiz yıllarda meydana gelen çatlaklar nedeniyle öğrenciler, 2 yıldır Kur'an kursu binasının üst katında bulunan lojmanda eğitim görüyor. Tuvaleti olmayan, 15 metrekarelik mekanlarda eğitim öğretim gören çocukların geleceğinden endişe eden veliler, bu yıl da aynı sıkıntıyı yaşamak istemediklerini belirterek durumu tepki gösterdi.

Sadıkhacı İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Sinan Ünal, mevcut ilköğretim okulu binasının hala tadilat aşamasında olmasından dolayı büyük bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Okulların açılmasına az bir zaman kala çalışmaların bitmediğini, halen de herhangi bir faaliyet olmadığını belirten Ünal, "Şu an çalışma yok, müteahhit de ortalarda yok. Okul binamız tamamen sahipsiz kaldı. Oysa 9 ay önce tamamlanıp teslim edilmesi gerekiyordu. İki yıldır çocuklarımız lojman binasında eğitim yaptığında adeta

köreldi. Burada eğitim yapılamaz, 15 metrekarelik alanda, tuvaleti olmayan bir binada başarı sağlanamaz. Bizim geleceğimiz olan çocuklarımız resmen köreltiliyor. Lojmanda bulunan tuvaleti öğretmenler kullanıyor, aşağı kurulan seyyar tuvalet iş görmüyor, çocuklarımız çevredeki evlere ihtiyaç gidermeye gidiyor. Boykot kararı aldık, eğer okul binamız bitirilip bu yıl eğitim vermezse, veliler olarak öğrencilerimizi okula göndermeme kararı aldık" dedi.

Ünal, ana sınıfı öğrencilerinin de bina sıkıntısı nedeniyle boş olan öğretmenlerin kullanmadığı lojmanın bir dairesinde yıllardır eğitim gördüğünü dile getirerek, "Bu okul binasının ne zaman tamamlanacağı konusunda da bize net bir bilgi veren yok" diye konuştu.

Öğrenci velisi Recep Coşar da, "Çocuklarımızın istikbali ile oynanıyor. Kime ne diyeceğimizi şaşırdık. Burada okuyan çocuğun günahı ne. Yazık değil mi buradaki fidanlara. Kimsenin bu çocukları cezalandırmaya hakkı yok. Çocuklarımızın eğitim seviyesi lojmanda eğitimin olması nedeniyle geriledi" dedi.

İlköğretim okulunda 2 çocuğunu okuttuğunu dile getiren öğrenci velisi Mehmet Aydoğdu ise, mevcut binanın tamamlanmaması halinde çocuğunu okula göndermeyeceğini söyledi.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen ise, yaşanan durumun müteahhitten kaynaklandığı görüşlerine yer verdi. Okulla ilgili son durumu yapılan toplantıda gündeme getirdiğini ifade eden Taşdelen, "Bu bizim dışımızda yaşanan bir durum. Aldığım duyumlara göre, daha kapıları takılmamış ve birçok işi varmış. İki yıldır öğrenci ve öğretmenler orada mağdur. Öğrencinin oturacağı yer yok, tuvalet yok. Tuvalet olmamasından dolayı geçen yıl seyyar bir tuvalet getirttik. Ama bu yıl o da yok" şeklinde

konuştu.

ÖĞRENCİ VELİLERİ BOYKOT KARARI ALDI
ÖĞRENCİ VELİLERİ BOYKOT KARARI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 10:40:00
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 10:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?