7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Veliler çocuklarını okula göndermedi

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEDİ

Konya'da geçen yıl orta şiddette meydana gelen depremde zarar gören Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretimin bir süre yapılamayacağının ailelere iletilmesinin ardından, veliler bugün çocuklarını okula göndermedi.

Konya'da geçtiğimiz yıl meydana gelen orta şiddetteki iki depremde zarar gören Selçuklu Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında tadilat yapılacağı için bir süre eğitim verilemeyeceği duyuruldu.

Okulda eğitim gören 900'e yakın öğrenci, 2 kilometre uzakta bulunan Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na kaydırıldı. Çocuklarının okulunun değiştiğini öğrenen veliler, servis için istenen para ve okulun tatil döneminde tadilata alınmamasına tepki gösterdi. Zarar gören okulun

bahçesinde toplanan veliler, çocuklarını okula göndermeyerek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi. Bazı öğrenciler, yürümek istemiyoruz ve bahçede eğitim istemiyoruz pankartları açtı.

Daha önce bir araya gelerek çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını belirten Hanefi Ergün öğrenci velileri adına konuştu. Ergün, "2009 yılında meydana gelen depremin ardından bu okulda güçlendirme çalışması yapılmadan eğitim ve öğretimin yapılamayacağı söylendi. Yaz tatilinde bu çalışmanın yapılması beklenirken yapılmadı ve okul şimdi açılmadı. Şimdi ise 2 kilometre uzaklıktaki okulu bize gösteriyorlar. Burada oturan ailelerin maddi durumları iyi değil, bu çocuklar nasıl gidip gelecekler. Biz

yetkililerin ücretsiz servis ayarlamasını istiyoruz. Bugün çocuklarımızı okula göndermedik, ücretsiz servis ayarlanmazsa yarın tekrar burada ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Öğrenciler de her gün 2 kilometre uzaklıktaki okula gidip gelemeyeceklerini ifade ederken, veliler yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEDİ
VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEDİ
VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 14:20:04
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 14:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?