6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Vergi indirimi ikinci eli vurdu

Hükümet tarafından sıkıntıda olan otomotiv sektörünü canlandırmak amacıyla yapılan vergi indirimi, ikinci el otomobil piyasasında da fiyatları düşürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açıklanan ekonomi paketinde yer alan ve sıkıntıda olan otomotiv sektörünü canlandırmak için ÖTV oranlarında yapılan indirim nedeniyle sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında düşüş yaşanmıştı. Konya'da ikinci el oto alım-satım işiyle uğraşan Ahmet Yaldız, vergi indiriminin duyurulmasının ardından ikinci el piyasasında bir anda fiyatların düşüşe geçtiğini belirterek, "Vergi indiriminin ardından sıfır kilometre otomobiller neredeyse ikinci el fiyatına kadar düştü. Bunu gören vatandaşlar ikinci el yerine sıfırını tercih etmeye başladı. Bize gelen müşteriler fiyatları duyunca 'Sıfırını alırım' diyerek fiyatta indirim yapılmasını istiyor. Bu nedenle biz de fiyatlarımızda indirime gitmek zorunda kaldık" dedi.

Bazı otomobillerde aldıkları fiyatın bile altına inmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yaldız, "Bize gelip otomobilini satmak isteyenler, verdiğimiz fiyatı duyunca geri dönüyor ancak bizim de yapabileceğimiz bir şey yok. Üzerine kar koymadan satarsak yarın çok sıkıntıya gireriz. Şu an insanlarımız sıfır otomobile daha büyük rağbet gösteriyor. Umarım bu rağbet ikinci el sektörünün de canlanmasına katkıda bulunur" şeklinde konuştu.

Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından Konya'da her pazar günü kurulan ikinci el otomobil pazarında da durgunluk yaşanıyor. Pazarda çok sayıda ikinci el otomobil sergilenirken, gezen vatandaş sayısının azlığı dikkat çekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?