7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Villalı, zırhlı arabalı hırsızlar

VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR

Konya polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan hırsızlık şebekesinin 2 adet villası, 1'i zırhlı 5 adet aracı olduğu ortaya çıktı. Polise yakalanmamak için Çingenece konuşan şüphelilerin 16 ayrı evden 100 bin TL değerinden fazla ziynet eşyası çaldıkları öğrenildi.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, her gün pazar kurulan bölgelerde hırsızlık olaylarının artması üzerine araştırma başlattı. İddiaya göre, polis çalışmasında hırsızlık yapmak için suç örgütü kuran ve liderliğini Hasan E. (40) ile yardımcılığını dini nikahlı eşi Kiraz K'nin (43) yaptığı şebekeyi tespit etti. Üç ay süren takip sonrasında önceki gün yapılan operasyonda örgüt lideri ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin arasında

bulunan çocuklardan 3'ü dün adliyeye sevk edildi. Çocuklardan 1'i tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerden 4'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 10'u da bugün sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, hastane çıkışında, "Biz hırsızız, örgüt yaptılar" diyerek tepki gösterdikleri gazetecilere küfür edip saldırmak istedi. Polisin müdahalesiyle araçlara bindirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Konya polisinin 3 ay takip ettiği hırsızlık şebekesinin profesyonel hareket ettiği belirlendi. Örgüt lideri Hasan E. ile diğer şebeke üyelerinin evlere girdiklerinde telefonda konuştuklarının anlaşılmaması için Romanya'nın bazı bölgelerinde çok nadir kullanılan Çingenece'nin bir lehçesini konuştukları ortaya çıktı. Şüphelilerin eve girdiklerinde 'içerideyim' anlamına gelen "andre koker" ve 'polis geliyor, dışarı çık' anlamına gelen "cükulo ayle evrik nikola" diyerek uyarı gönderdikleri öğrenildi.

Polis yaptığı takip sırasında hırsızlık şebekesinin nasıl çalıştığını da çözdü. Şebekede görevli erkeklerin araçlarla kadınları pazarların kurulduğu bölgelere bıraktığı, özellikle saat 13.00 ile 17.00 arasında apartmanlara giren kadınların zillere basarak evde biri olup olmadığını kontrol ettiği belirlendi. Evde biri olduğunda "Temizlikçi arıyor musunuz?" diyerek bahane uyduran kadınların, ev boş ise saç tokalarıyla kilitlenmemiş kapıları açarak evlere girdiği ve değerli ziynet eşyalarını alarak

kendilerini bekleyen araçlarla kaçtıkları tespit edildi. Kadınların çaldığı değerli eşyaları da erkeklerin satarak paraya çevirdiği öğrenildi.

Polis, yakalanan şüphelilerin lüks hayat içinde yaşadıklarını, 2 adet villaları ve 1'i zırhlı 5 adet araçlarının olduğunu belirledi. Yaklaşık 500 bin TL değerinde mal varlığı olan şebekenin evlerinde yapılan aramada ise biri polisten, bir tanesi de astsubaydan çalıntı olmak üzere 3 tabanca, 2 av tüfeği, çok sayıda mermi, esrar ve 5 bin TL nakit para ele geçirildi.

Erkeklerin adam öldürme, yaralama gibi suçlardan, kadınların ise çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu bildirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, evden hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal, suç eşyası satın almak'tan işlem yapıldı.

VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR
VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR
VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR
VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR
VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR
VİLLALI, ZIRHLI ARABALI HIRSIZLAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 09:47:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?