6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yaban domuzuyla mücadele başladı

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde üzüm bağları ile ekili arazilere dadanarak çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen yaban domuzlarına karşı mücadele başlatıldı.

İlmen Belde Belediyesi tarafından İlmen-Göçeri arasındaki dağlık kesimde özel izin alınarak başlatılan sürek avına Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü üyesi avcılarla, yöreden çiftçiler katıldı. Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekiplerinin gözetim ve kontrolünde yapılan sürek avında, Tarım İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri de görev aldı.

İlmen Belediyesi ise sürek avına katılanların fişek ihtiyacını karşılarken, yemek organizasyonunu gerçekleştirdi. İlmen-Göçeri kasabaları arasındaki dağlık kesimlerde, Çavuşkurusu mevkiinde düzenlenen ve iki gün süren sürek avı kapsamında, mücadele başlatan kasaba sakini çiftçiler ile avcılar, ürünlerine zarar veren yaban domuzlarının peşine düştü.

Bölgedeki geçiş güzergahları avcılar tarafından tutulurken, çalınan davul ve tenekelerle yaban domuzları rahatsız edildi. Bu yöntemle yataklarından kaldırılarak avcıların beklediği güzergahlara doğru hareket ettirilen yaban domuzları, av tüfekleriyle vurularak öldürüldü. İki gün süreli sürek avında, toplam 30 yaban domuzu telef edildi.

Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, sürek avına kulüp olarak 12 avcının iştirak ettiğini belirterek, “Bu sürek avında ağırlığı 200 kilo civarında olduğu tahmin edilen bir yaban domuzu da avlandı”dedi. Güler, başlatılan yaban domuzu mücadelesi konusunda ise şu bilgileri verdi:

“Bölgemizde son yıllarda yaban domuzu sayısı giderek artarak, çiftçilerimize ait ekili alanlar için ciddi ölçüde tehdit oluşturmaya başladı. Bu yüzden sürek avı talebi üzerine alınan özel izinle İlmen Belediyesi'nin organizesi ile yörede böyle bir av partisi düzenledik. Bu konuda şikayet gelen diğer köy ve kasabalarımız olur, bu konudaki özel izinleri alırlarsa bu tür organizasyonları yine gerçekleştirebiliriz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 14:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?