6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yabancı tabelaya hayır!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türkçe Topluluğu, "Yabancı Tabelaya Hayır" kampanyası başlattı.

Kampanya ile ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Topluluk Başkanı Asuman Özkaya, kampanyayı yabancı isimli ticari işletme, esnaf ve ürünlerden rahatsız oldukları için başlattıklarını belirterek, "Türkçe sevdalısı üyeler olarak bu kampanyayı başlatma ihtiyacı duyduk. Çünkü yabancı yada yarı yabancı kelimeleri kullanarak dilimize yabancılaştık. Sokaklarımıza baktığımızda vahim bir tablo ile karşılaşıyoruz. Burası Türkiye mi? diye sormadan edemiyoruz. Dilimizi bu hale getiren ve ona hak ettiği değeri vermeyen bizleriz. Bu konuda tepkimizi dile getirmek için kampanya başlattık" dedi.

2 Nisan'da SÜ Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'nde başlattıkları kampanyaya bugüne kadar 4 bini aşkın kişinin imza attığını da dile getiren Özkaya, 6 Nisan'a kadar Zafer Meydanı'nda sürecek kampanyaya herkesi davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ARSLAN IP: 78.165.179.xxx Tarih : 4.04.2008 14:22:23

"Hepimiz Türküz hepimiz Türkçe konuşuyoruz." Kampanyaya sonuna kadar destek veriyorum umarım Türk halkı Türkçemize hakettiği değeri fazlasıyla gösterecektir.Sizlere de başlatmış olduğunuz bu güzel kampanyadan dolayı teşekkürlerimi sunarım.