4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yağışlar üreticinin yüzünü güldürdü

Konya'nın Beyşehir Gölü Havzası'nda aralıklarla devam eden ve ekili alanlara düşen son yağmurlar, bölgede faaliyet gösteren başta pancar çiftçisi olmak üzere hububat üreticisini sevindirdi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, son yağışları, uzun süreden beri Türkiye'yi ve bölgeyi etkisi altına alan kuraklığın sona ereceğinin müjdecisi olarak algıladıklarını belirterek, “Yöremizde Ramazan Bayramı'nın son günlerinde gelen yağışlar çiftçimizi oldukça sevindirdi. Bayram, çiftçilerimize de yağmurla birlikte bereket getirmiştir” dedi.

Beyşehir Gölü Havzası'nda üretim yapan pancar çiftçisinin büyük bölümünün ürününün halen tarlada olduğunu ve sulama yapmaya devam ettiğini vurgulayan Ersözlü, “Pancar alımları başladı ancak Ramazan ayı nedeniyle söküm yapma imkanı olmayan çiftçimizin ürünleri hala tarlada duruyor ve sulamaya devam ediliyor. Ama son yağışlar, artık sulama yapmaya gerek bırakmadı. Son yağışların çiftçinin tarladaki ürününe rekolte olarak yansımasını ve dekar başına 1 ton daha fazla verim elde etmesini bekliyoruz. Bu durum, çiftçimizi de memnun etti ve yüzünü güldürdü. Çiftçimiz sulama maliyetinden kurtulacağı gibi, inşallah daha yüksek rekoltede ürün alacaktır. Ayrıca, hububat tarımı yapan ve tarlasını sürerek tohum atan çiftçimiz için de bu son yağışlar büyük önem arz ediyor. İnşallah, başlangıç yapan bu sonbahar yağmurlarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Konya'da en fazla yağış alan bölgeler arasında yer alan Beyşehir ilçesinde son 24 saat içerisinde metrekareye 8.4 kilogram yağış düştüğü öğrenildi. Beyşehir yöresinde Ekim ayının ilk 15 günlük döneminde metrekareye 11.7 kilogram yağış düşerken, aynı dönem içerisinde en fazla yağış düşen günlerin yaşandığı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 18:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?