6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yağışlar yüzleri güldürdü

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Altınapa Barajı'ndaki su seviyesi 21 milyon 751 bin metreküpe ulaşırken, doluluk oranı yüzde 72.5 oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın içme suyunun bir bölümünü karşılayan Altınapa Barajı'ndaki su seviyesinin son yağışların ardından 21 milyon 751 bin metreküpe ulaştığını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tahir Akyürek, son aylarda yaşanan yoğun yağışların hem çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü, hem de barajlardaki su seviyesini artırdığını kaydetti.

Baraj suyundaki yükselme nedeniyle bu yıl şehir içme suyu için yer altından daha az su çekileceğini ifade eden Başkan Akyürek, geçen yıl aynı dönemde 17 milyon 500 bin metreküp olan Altınapa Barajı'nın doluluk oranının bugün itibariyle 21 milyon 751 bin metreküp olduğunu ifade etti.

Suyun tasarruflu kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Başkan Tahir Akyürek, son yıllarda başta ilköğretim okulları olmak üzere şehir genelinde uyguladıkları tasarruf tedbirlerinin devam etmesi halinde gelecekte de Konya'da su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?