7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yağmur suyu kanalı inşası sürüyor

Konya'nın merkez Selçuklu ilçe Belediyesi tarafından finanse edilen ve KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi çizilen Yağmur Suyu Uzaklaştırma Kanalı 2. kısım inşası devam ediyor.

Yağmur suyu tahliye kanallarının şehrin geleceği için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, "Konya'da coğrafi yapı itibariyle sel felaketi yaşanma riski yüksektir. Özellikle Selçuklu'nun kuzey kısmında yer alan dağlardan yağış sonrası su akıntıları gelmektedir. Bu akıntılar bölgedeki yaşamı tehdit etmektedir. Yaşanması muhtemel bir sel felaketinin önlemini almak amacıyla bu bölgeye yağmur suyu uzaklaştırma kanalları yapmaya karar verdik. Projenin maliyetini Selçuklu Belediyesi olarak karşıladık. KOSKİ Genel Müdürlüğü de çalışmanın projesini hazırladı. Bu proje şehrimizin geleceği için önem taşımaktadır" dedi.

Selçuklu ilçesinin kuzey kısmında yer alan dağlardan gelen yağmur sularının dağ eteğine yakın yerleşim yerlerinde taşkına neden olmaması ve bölgeden uzaklaştırılmasının amaçlandığı projenin 1. kısmının 3 bin 571 metre uzunluğunda olduğu, tersip bendi, su alma yapısı, menfez ve su tutucu bentlerin yer aldığı projenin 1. kısmının 1 milyon 244 bin 809 YTL'ye mal olduğu belirtildi. Projenin 2. etap kanal uzunluğunun toplam 8 bin 300 metre olacağı ve 2 milyon 423 bin 53 YTL'ye mal olacağı, 2. etap kanalının yıl sonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?