7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yakıtı biten TIR, trafiği felç etti

KONYA'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Ulupınar Köyü yakınlarında yakıt almak için akaryakıt istasyonuna dönmek üzereyken yakıtı biten TIR, yolun ortasında kaldı. Dorsesi ile birlikte TIR'ın yolun ortasında kalması sonucu yol yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapalı kaldı.

Afyonkarahisar- Konya Karayolu'nun 82'nci kilometresinde Ulupınar Köyü yakınlarında yakıtının bittiğini fark eden 42 EH 491 plakalı TIR'ın sürücüsü Bekir Elmalı, 13 metre uzunluğundaki TIR'ıyla, 15 metre genişliğindeki yoldan dönmeye çalıştı. Bu sırada aracın motoru durdu.

Otomatik olarak frenleri kilitlenen TIR yolu dik kesen bir halde kaldı. Yolu kapatan TIR nedeniyle, yolun her iki yönünde de uzun kuyruklar oluştu. Emniyet güçlerinin olay yerine gelmesinin ardından yakınlardaki bir fabrika inşaatında kazı yapan kepçe getirilerek TIR'a bağlandı. Ancak frenleri kitlenen aracı çekmek mümkün olmadı. Akşehir'den getirilen tamircinin aracın frenlerini boşaltmasının ardından TIR bulunduğu yerden çekildi.

TIR'ın sürücüsü Bekir Elmalı, 500 metre geride kalan akaryakıt istasyonuna gitmek için dönmek istediğini söyledi. Emniyet güçleri Bekir Elmalı'ya trafiği tehlikeye düşürmekten ve takograf cihazının bozuk olması nedeniyle 600 YTL para cezası yazdı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 16:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?