4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yalancılığı hırsızı ele verdi

Konya'da bir işyerinde arama yapan polis ekipleri, üzerinde bıçak bulduğu bir şahsın sahte ehliyet göstermesi sonucu şüphelenerek araştırma yaptı. Şahsın, hırsızlık suçundan arandığı ortaya çıktı.
 
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, merkez Selçuklu İlçesi Beyazıt Mahallesi'nde bulunan bir işyerine arama yapmak için girdi. Ekipler, işyerinde müşteri olarak bulunan bir kişinin üzerinde bıçak buldu. Şüpheli şahıs polise ehliyetin uzatarak isminin Ş.S. olduğunu söyledi. Polis, ehliyet üzerindeki bilgileri şahsa sorduğunda cevap verememesi üzerine yalan söylediğini ortaya çıkardı. Daha sonra şüpheli şahıs isminin H.A. olduğunu belirterek kendi resminin bulunduğu kimliği gösterdi. H.A'ya ait bilgileri şüpheliye soran polis ekipleri, ağabeyinin kimliğini kullanma ihtimalini nedeniyle şahsı gözaltına aldı. Kimliği belirlenemeyen şahıs daha sonra polis ekipleri tarafından parmak izi kontrolünden geçirildi ve İ.A. olduğu ortaya çıktı.
 
İ.A'nın, ehliyeti olmadığı için bir başka kişinin ehliyetini, arandığı için de ağabeyinin kimliğini kullandığı belirlendi. 9 kez hırsızlık, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yaralama ve 6136'ya mukavemet suçlarından sabıkalı olan zanlının, Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve mahkemeleri tarafından hırsızlık, 6136'ya mukavemet ve sahte kimlik suçundan arandığı öğrenildi. Konya Adliyesi'ne sevk edilen İ.A, resmi evrakta sahtecilik, sahte isimle ev kiralamak, polise yalan beyanda bulunmak ve bıçak bulundurmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer suçlardan da önümüzdeki günlerde yargılanacağı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 12:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?