7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yamaç Paraşütü şenlikleri bitti

BEYŞEHİR’DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde üç gündür devam eden 2.Uluslararası Yamaç Paraşütü şenlikleri sona erdi.

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23 Haziran’da başlayan şenliklerin son gününde yamaç paraşütü pilotları olumsuz hava şartları yüzünden uçuş yapamadı. Gün boyu süren yağmur nedeniyle planlanan programlar iptal edildi. Önce yamaç paraşütü pilotlarının katılacağı Beyşehir Gölü üzerindeki tekne turu iptal edildi, ardından mesafe ve serbest uçuşlar da yağmur engeline takıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, sona eren yamaç paraşütü şenliklerinin bu yıl yapılacak etkinliklerin ilk ayağı olduğunu, Eylül ayında Antalya, Beyşehir, Konya, Karaman ve Kapadokya güzergahlarını da içerisine alan daha geniş bir organizasyon yapılacağını söyledi.

Uzun mesafe uçuşlarının ilk kez gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Taşcı, “Antalya Olimpos dağlarından pilotlar kalkacak ana merkez istasyonlardan birisi Beyşehir. Artık bu arada kalkış yapılabilecek diğer pistler de kullanılarak şimdilik Karaman’a kadar uçulacak. Cross Country dediğimiz bu uzun mesafeli uçuşlar Beyşehir ve bu güzergahın dünya ölçeğinde tanıtımında çok önemli bir etki yapacak diye düşünüyorum” dedi.

Dünyada son yıllarda çok popüler bir spor haline dönüşen yamaç paraşütü etkinliklerinin Beyşehir’de de yerleşmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini anlatan Taşcı, düzenlenen bu etkinliklerle vatandaşların bu branşa karşı ilgisinin artırılmasını hedeflediklerini, önümüzdeki günlerde bu konuda eğitim çalışmaları başlatmak istediklerini sözlerine ekledi.

BEYŞEHİR’DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
BEYŞEHİR’DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 10:41:01
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 14:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?