7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yanan toprağın sırrı çözüldü

Konya'da bir kişinin yanarak ağır ve çok sayıda kişinin de hafif yaralanmasına neden olan maddenin toprak değil, yıllar önce bölgeye atılan metal parçaları olduğu belirlendi.

Merkez Karatay ilçesi Büyük Marangozlar Sanayi Sitesi'nde toprağa benzeyen ama büyük ölçüde yakıcı etkisi olan madde nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyordu. Bir kişinin ağır şekilde yaralanmasından sonra vatandaşların Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne başvurmalarının ardından topraktan numune alınarak, 11 Eylül 2008 tarihinde TÜBİTAK'a gönderilmişti.

TÜBİTAK'tan beklenen sonuç geldi. TÜBİTAK'ın yaptığı incelemeye göre yanan maddenin toprak olmadığı, yıllar önce o bölgeye atılan demir, bakır, alüminyum gibi metal parçalarının güneşin etkisiyle oluşturduğu Egzotermik olduğu ortaya çıktı. TÜBİTAK'ın yaptığı incelemenin ardından bölgedeki yakıcı maddenin sırrının çözüldüğünü belirten Konya Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, "Bölgeye yıllar önce dökülen demir, bakır, alüminyum parçalarının çözülmesiyle yanıcı bir madde haline gelmiş. Şimdi gelen raporu ilgili bakanlığa gönderip, ona göre hareket edeceğiz. O bölgede çevre tedbiri devam edip, kararı beklemeliyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?