6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yangın tatbikatı nefes kesti

Konya'nın Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün düzenlediği araç yangını tatbikatı gerçeği aratmadı.

Anıt meydanında Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'nın araç yangını ihbarıyla başlayan yangın tatbikatı ilgiyle izlendi. İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı iki itfaiye aracı kısa süre içerisinde olay yerine ulaşarak alevleri söndürmeyi başardı.

Ancak, tatbikatın ikinci bölümünde şanssızlık bir türlü itfaiye görevlilerinin yakasını bırakmadı. İtfaiye teşkilatının bünyesine yeni kazandırılan ve sıkışmalı araç kazalarında kullanılması planlanan kurtarma aparatı jeneratörün çalışmaması nedeniyle devreye girmedi.

Uzun uğraş ve gayretlerin ardından çalıştırılan aparat, temsili olarak yaşanan sıkışmalı trafik kazasında yaralının kurtarılmasında etkin rol üstlendi.
Kalabalık bir vatandaş topluluğunun da meraklı bakışlar arasında izlediği tatbikatı değerlendiren Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yangın ve kazaların olmasını hiç arzu etmediklerini söyledi.

Buna rağmen, yangın ve kazalarla her an karşılaşılabileceğini vurgulayan Başkan Taşcı, "Biz de bu yüzden yangına ve kazaya karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Arkadaşlarımız, tatbikatta rekor derecede bir hızla yangına müdahale etti" dedi.

 Çalışmayan jeneratörün yenilenmesi talimatını veren Başkan Taşcı, yeni alınan kurtarma aparatının da daha işlevsel bir aparatla değiştirileceğini kaydetti. Başkan Taşcı, Beyşehir bölgesinde hizmet verecek arama kurtarma timinin kurulması için çalışmalara başlandığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 13:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?