4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yangın ucuz atlatıldı

Konya'da vinç işletmeciliği yapan iş yeri bahçesinde bulunan kamyon lastiklerinin tutuşması sonucu çıkan yangın, meydana gelen patlamalar sebebiyle paniğe yol açtı. Kısa sürede büyüyen yangında, iş yerinin yanında bulunan elektrik trafosuna sıçrama ihtimali bulunan alevlerin gerilim kablolarına kadar ulaşmasıyla oluşan büyük tehlike itfaiyenin müdahalesiyle önlendi.

Yangın, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Zafer Sanayi Öksüz Caddesi Uğrak Sokak'ta çıktı. Edinilen bilgiye göre, vinç işletmeciliği yapan Muammer K'ya (35) ait iş yerinin bahçesinde bulunan kamyon lastiklerinin tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangını fark eden bir kişi, iş yeri sahibini aradıktan sonra polise ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonra itfaiyeyi beklemeye başladı. Bu sırada iş yeri çalışanlarından biri, yanan lastiklerden birini su dolu kovayla söndürmeye çalıştı.

Alevlerin lastiklerle birlikte bir kamyon kasasını da tutuşturması sonucu kısa sürede büyüyen yangın, iş yerinin hemen yanında bulunan elektrik trafosuna sıçrama ihtimali ve meydana gelen patlamalar nedeniyle paniğe yol açtı. Alevlerin iş yeri üzerinden geçen gerilim hattına kadar ulaşmasıyla oluşan büyük tehlike, itfaiye ekiplerin yangına müdahalesiyle önlendi. Jantlarıyla birlikte yanan 20 kadar kamyon lastiğinin çoğunun yeni olduğu ve maddi hasarın 10 bin YTL'nin üzerinde olduğu belirtildi. Soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 11:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?