4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yangında kurtarılmayı beklerken öldüler

Konya'nın Ereğli ilçesinde, geçtiğimiz hafta çıkan yangında oğluyla birlikte hayatını kaybeden Eyüp Kocaman'ın, 4 yaşındaki oğlu Eyüpcan'ı alevler arasından kurtarıp banyoya sığındıktan sonra yardım beklerken dumandan zehirlenerek öldükleri belirlendi. 

Eyüp Kocaman'ın (64), 35 yıl önce eşiyle birlikte Almanya'ya gittiğini anlatan yakınları, "Orada 4 çocuğu olan Kocaman eşiyle yaşadığı şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaya karar verdi ve emekli olduktan sonra 5.5 yıl önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Memleketi olan Konya'nın Ereğli ilçesine yerleşen Eyüp Kocaman, burada dini nikahla 58 yaşındayken tanıştığı Seher Atalay ile evlendi. Eyüp Kocaman'ın, 2003 yılında Eyüpcan ismini verdikleri bir oğlu oldu. Fakat mutlulukları yarım kaldı. Baba ile oğlu yangında kurtarılmayı beklerken öldü" dedi. 

Oğlu ve eşinin ölümüyle yıkılan anne Seher Atalay da, "İlk zamanlar sıkıntılar çektik ama oğlumuz Eyüpcan'ın dünyaya gelmesiyle çok mutlu bir aile olmuştuk. Eşim gibi ben de bir kez evlenip boşandım. İkinci evliliğimde mutluluğu bulmuştum ama Allah eşim ve oğlumu benden daha çok sevdiği için yanına aldı. Çok üzülüyorum" şeklinde konuştu. Yangında eve giren Eyüp Kocaman'ın oğlu Eyüpcan'a ulaştığı, çıkış kapısını bulamadığı için banyoya kapanarak yardım beklediği sırada dumandan zehirlenerek öldükleri öğrenildi. 

Olay, 31 Mart 2007 tarihinde meydana gelmiş, evde bulunan küçük tüpte çay suyu ısıtıldığı sırada Eyüpcan'ın oynarken tüpü devirmesi sonucu yangın çıkmıştı. Yangında evde bulunan motorun benzin deposunun patlamasıyla alevler evi sarmıştı. Tarlada eşiyle birlikte çalışan Eyüp Kocaman alevleri görerek oğlunu kurtarmak için eve girmiş ancak geriye çıkamamış, baba ve oğlu banyoda ölü bulunmuşlardı. Araştıma yapan yetkililer, baba Eyüp Kocaman'ın oğlu Eyüpcan'ı alevlerin arasından kurtararak çıkış aradığını, ancak çıkış yolunu bulamadığı için oğluyla birlikte kendisini banyoya kapatarak kurtarılmayı beklerken dumandan zehirlenerek öldüklerini belirledi. Yardım beklerken ölen baba ile oğlunun Ereğli ilçe mezarlığında yakınları tarafından yan yana defnedildiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?