6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yangında öldü, dirildi!

Konya'da evlerinde uyudukları sırada çıkan yangında dumandan etkilenerek kalbi duran bir çocuk tekrar hayata döndürülürken, kardeşi ise hafif şekilde yaralandı.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Hazani Sokak No 11'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evde Hamidiye ve çocukları Meşrudi (3) ile Akif Turan'ın (10) bulunduğu sırada elektrik kontağından yangın çıktı.

Yangın bir anda tüm evi alevler içerisinde bırakırken, anne Hamidiye Turan çocuklarının uyuduğu odaya koşarak 10 yaşındaki oğlunu hafif yaralı olarak kurtardı. O sırada çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri de eve girerek dumandan etkilenen 3 yaşındaki Meşrudi'yi dışarı çıkardı.

Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve kalbi duran çocuğu, doktorlar kalp masajıyla tekrar hayata döndürdü. Durumu ağır olan 3 yaşındaki küçük kız, Konya Numune Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, anne gözyaşları içerisinde feryat etti.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 22:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?