7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yangından vahşet çıktı

ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR

Konya'da 4 gün önce bir bekar evinde çıkan yangında 1 kişinin yanarak ölmesinin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları araştırmada karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğü belirtilen şahsın vahşi bir cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardı.

Dedektifler, cinayeti işleyip evi yakan 3 kişiyle birlikte olayı gizleyen 1 kişiyi gözaltına alırken, cinayet nedeni herkesi şaşkına çevirdi. İddiaya göre, üç arkadaş, kendileri gibi hırsızlıktan sabıkası olan arkadaşlarını tek saçma atan ve değeri 150 TL olan havalı tabancayı çaldığını iddia ederek döverek, yaktıklar. Olay, 5 Mayıs Çarşamba günü sabah saat 05.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Mengene Mahallesi Gufrani Sokak No 3'de meydana gelmişti.

Bekar evinde çıkan yangının söndürülmesinden sonra kısmen yanmış 20 yaşlarında birine ait erkek cesedi bulundu. İtfaiye yangının sigaradan çıkmış olabileceğini, adli tıp uzmanı ise kısmen yanmış şahsın karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğünü belirtti. Polis, yanmış cesedin kimliğini tespit etmek için çalışmalara başlayınca gerçekler gün yüzüne çıktı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yangının çıktığı evde ve çevresinde araştırma yaptı. Yapılan araştırmalarda olayın karbonmonoksit mi yoksa cinayet mi sorusunu aklına getiren dedektifer evi kiralayanın 21 yaşındaki Haldun K. olduğu bilgisine ulaştı. Bu isimden araştırmasını sürdüren polis, Haldun K.'nin ailesine ulaşarak kısmen yanmış cesedi teşhis ettirdi. Aile, cesedin kendi oğullarına ait olmadığını söyleyince cinayet şüphesi arttı. Aileden alınan kan örnekleri de tutmayınca cesedin Haldun K.'ye ait olmadığı kesinlik kazandı.

 

DEDEKTİFLERİN İNADI CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARDI

Araştırmalarını sürdüren dedektifler, Haldun K.'ye ulaşamaması ve cesedin de ona ait olmaması nedeniyle bu kez eve gelip gidenleri soruşturmuya başladı. Çevredeki komşuları ve marketleri gezen ekipler, sürekli eve gelen Rıza D.'yi(21) belirledi. Rıza D.'ye ulaşan cinayet bürosu ekipleri, son zamanlarda Haldun'un evinde kendisinin kalmadığını, ailesiyle arası bozuk olan ağabeyi 24 yaşındaki Özkan'ın kaldığını söyledi. Polis Özkan D.'yi yakalayınca olaylar bir biri ardına çözülmeye başladı. Özkan D., o gün

evde Erhan Aslıvar'ın(18) kaldığını, kendisinin olmadığını söyleyince polis olayın cinayet ihtimalinin çok yüksek olduğunu savunarak yanan cesette otopsi yapılmasını istedi. Aslıvar ailesi cesedi teşhis ederek ölenin oğulları olduğunu belirtti. Savcının talimatı üzerine Adlı Tıp Uzmanı cesette açık otopsi yaptı. Otopside Erhan Aslıvar'ın sırtına ve kafasına aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirdiği ve dumandan zehirlenerek öldüğü ortaya çıktı.

 

HIRSIZLIKLA SUÇLADILAR DÖVÜP YAKTILAR

18 yaşındaki hırsızlıktan kaydı olan ve yanmış cesedi bulunan Erhan Aslıvar'ın öldürüldüğünün kesinlik kazanmasının ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri Rıza ile Özkan D.'yi gözaltına aldı. Gözaltında tutulan şüphelilerden Özkan D.'nin, cinayeti Haldun K. ve Orhan isimli bir arkadaşlarıyla birlikte işlediklerini itiraf ettikleri bildirildi. Özkan D'nin ifadesinde, "Haldun, Erhan'dan tek saçma atan tabancasını istedi. Erhan yok ben almadım deyince, Haldun senden başkası almaz diyerek kafasına odunla vurdu, darp ettik. Yere yığılınca öldüğünü düşündük. Olayın normal görünmesi için üzerine yorganları örterek ateşe verip yakarak kaçtık" dedi.

Polis, yaptığı araştırmalar sonrasında Haldun K'nin Bozkır ilçesinde saklandığını öğrenerek harekete geçti. İlçede yakalanan Haldun K, askerliğini yaparken kaçtığı için Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. Diğer şüpheli 18 yaşındaki Orhan Ç. ise merkez Meram ilçesinde polisin operasyonu sonucu yakalandı. Yakalanan şüpheli Orhan Ç.'nin verdiği ilk ifadesinde, "Haldun vurunca Erhan'ın öldüğünü zannettik. Ben de onlara Erhan'ın ailesi bizi yok eder, evi yakarak yangında ölmüş gibi gösterelim" dediği öğrenildi.

Cinayet şüphelilerinden Özkan D. ve Orhan Ç. ve olayı bilerek gizlediği iddia edilen Rıza D, adliyeye sevk edildi.

ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR
ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR
ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR
ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR
ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR
ODUNLA DÖVÜP, CAN ÇEKİŞİRKEN YAKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 10:41:05
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 12:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?