6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yaralı şahin artık uçamayacak!

Konya'da yol kenarında yaralı olarak bulunan şahin artık uçamayacak.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bir aracın çarpması sonucu yaralanan şahine bir hafta işyerinde kendi imkanlarıyla bakan iş adamı İlhan Sert, şahini tedavi için Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi'ne getirdi.

Sağ ayağı kangren olan ve kanadından yaralanan şahini bir hafta işyerinde beslediğini belirten Sert, "Yaralı şahini arkadaşım sanayi bölgesi civarında yol kenarında bulmuş. Bana getirdi. Ben de bir haftadır iş yerimde bakıyorum. Sağ ayağı ve kanadında yaralar oluşmuş. Tedavi için Veteriner Fakültesi'ne getirdim. Veteriner hekimler, kanadı ile ayağını tedavi edecekler. Sağ ayağı kangren olduğu için kesilecek. Kanadındaki yaralardan dolayı da artık uçamayacak. Uçmasa da ben onu yaşatmak istiyorum" dedi.

SÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıcan da, yırtıcı kuşların birçoğunun araçların çarpması nedeniyle yaralandığını, tedavilerini yaptıklarını ancak yaşama şanslarının az olduğunu söyledi. Sağ ayağı kangren olan şahinin ayağını keseceklerini belirten Prof. Dr. Arıcan, kanadında da yaralar oluştuğunu, kanadını da operasyonla alacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Arıcan, "Özellikle kış aylarında yırtıcı kuşlar, araçların çarpması yada başka nedenlerden dolayı yaralanıyor. Yaralı hayvanın tedavisi zamanında yapılmayınca iyileşmesi de zorlaşıyor. Fakültemizde tedavilerini yapıp, sahiplerine teslim ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 14:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?