6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yaralı şahin doğayla buluşacak

Konya'nın Beyşehir ilçesinde av tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olduktan sonra yaralanarak uçamayan şahinin bakımını üstlenen Beyşehirli balıkçı, iyileşen yırtıcı kuşu doğaya bırakmaya hazırlanıyor.

Beyşehir ilçe merkezinde balıkçılık yapan Erol Dana, 15 gündür işyerinde bir kutunun içerisinde bakımını üstlendiği nesli tükenmekte olduğu belirtilen yaralı arı şahinini uyguladığı tedavi yöntemi ile iyileştirmeyi başardı.

Dana, yaklaşık 20 gün önce Karaali beldesinde bir arkadaşının dağ başında yaralı olarak bulduğu şahini, birkaç gün baktıktan sonra kendisine teslim ettiğini belirterek, “Yaklaşık 15 gündür balıkçı dükkanında bakıp beslediğim yaralı şahin şimdi iyileşti ve uçuş antrenmanlarına başladı. Uçması ile birlikte yeniden doğayla buluşturacağım” dedi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Mustafa Aslan'ın yaralı şahini incelediğini ve dünyada nesli tükenmekte olan 5 türden birisi olduğu bilgisini verdiğini ifade eden Dana, “Av tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olan bu yırtıcı kuşun arı şahini olduğunu öğrendikten sonra, göğsündeki yaraya tentürdiyotla pansuman yaparak tedavi uyguladım. Şimdi ise uçuş idmanlarına başladı. İşyerimde bir koli içerisinde besliyorum. Tedavisini üstlenip beslemeye başlamamla birlikte aramızda bir dostluk oluştu. Ara sıra uçuş yapması için dükkan dışına çıkarıyorum, bir müddet sonra kendiliğinden uçarak içeriye giriyor. İyileşmesi ile birlikte doğayla buluşturarak yeniden özgür ortamına salacağım” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 12:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?